יום חמישי, 30 בינואר 2014

בייגל

רכיבים: 
 
ל-10 יחידות:


1/2 1 כוסות מים חמימים
1/2 4 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 כפית מלח גדושה
2 כפות שמן
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס דבש

לציפוי:

 
מלח ים גס
שומשום
פרג
זעתר
או כל ציפוי אהוב

     

אופן הכנה: 

 
בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.

בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ. מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מניחים בצד לכרבע שעה.

בסיר רחב מביאים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה, וממתיקים בדבש. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).


הערות:
מבוסס על מתכון של דורעם גונט עם שינויים שלי
.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה