יום חמישי, 30 בינואר 2014

לחמניות שום

הרבה פעמים פתיח לארוחה חלבית יכלול אצלי מנות קטנות
סלטים או מטבלים
ומה יכול ללכת טוב עם זה?
לחם
ואם יש לחם מתובל לא ניקח?
ואם כבר לחם, אז למה לא בקטן?
הנה
לחמניות שום נהדרות לליווי המתאבנים הקטנים שפותחים סעודה   





רכיבים:
 
בצק השמרים:

 
2 כוס קמח רגיל
1 כפית גדושה שמרים יבשים
קורט סוכר
3/4 כוס חלב חמים
2 חלמונים
2 כפות שמן -זית
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ובזיליקום - קצוצים דק
1/2 כפית מלח

מלית השום (כדאי להכין מראש כדי שהחמאה תספיק להתמצק):
50 גר' חמאה מומסת
3 שיני שום כתושים
חופן עלי פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים
5-6 זיתי קלמטה קצוצים
מעט מלח

מריחה סופית:
2 שיני שום טריות כתושות
מעט שמן זית
     

אופן הכנה:
 
בצק השמרים:

מערבבים יחד קמח, מלח, סוכר, שמרים, שמן, חלמונים, חלב ופטרוזיליה בקערת מיקסר (אפשר גם באופן ידני כמובן).

לשים באיטיות (בעזרת וו הלישה) עד לקבלת בצק אחיד.

לשים במהירות בינונית כחמש דקות. הבצק אמור להיות רך מאד אך לא דביק. במידה והוא נראה דביק, מוסיפים כפית אחת של קמח בכל פעם ומערבבים היטב - שימו לב שלא להגזים בהוספת קמח.

מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים היטב.

מניחים לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרדדים למלבן גדול של כ- 40*60 ס"מ ומורחים את המלית.





את העלה המרוח מגלגלים בסבלנות לנחש (כך שהנחש יהיה 60 ס"מ אורך).

חותכים את נחש הבצק ל- 12 שבלולים שוים.

מניחים את השבלולים בתבנית במרווחים שווים.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ- 20-30 דקות במקום חמים 

עד שהשבלולים ממלאים כמעט את כל הרווחים שבינהם.

אופים בחום 180 מעלות  כ- 15 דקות, מברישים במעט שמן זית ואופים עוד 15 דקות.

 כשמוציאים מן התנור מורחים בתערובת של שיני השום ושמן הזית.

הערות:
מבוסס על מתכון מאתר ביסים עם התאמות שלי.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה