יום שלישי, 11 בפברואר 2014

טארט טטן פטריות




מצרכים ל 10 תבניות אישיות

1 ק"ג פטריות שמפיניון
כף טימין יבש
1 כף מלח
1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח גס

1/2 ק"ג בצל
4 כפות שמן
4 כפות חומץ

4 כפית דבש
4 כפית חומץ בלסמי

10 עיגולים בקוטר התבנית של בצק פילאס 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 185 מעלות.

קוטמים את רגלי הפטריות ומסדרים על מגש, מורחים בשמן זית ומפזרים טימין ומלח. מכניסים לתנור ל-20 דקות.

מחממים מחבת רחבה עם שמן ו"מקרמלים" את הבצל עד להשחמה, מוסיפים חומץ ומצמצמים.

 מניחים (בתחתית כל תבנית) כפית דבש וכפית חומץ בלסמי.

מעל מסדרים את הפטריות עם הכיפה כלפי מטה.

מניחים מעל את הבצל המקורמל, מכסים בעזרת בצק העלים ומכניסים לתנור חם עד שהבצק משחים.

מקררים והופכים כל תבנית על גבי צלחת הגשה קטנה. מפזרים מעל מעט מלח גס.

מתכון של שף רועי סופר עם התאמות שלי












כמה פשוט להכין וריאציה על הנושא

נשארו לי המוני עגבניות שרי

וכך יצאה לדך המנה טארט טטן עגבניות

התחלתי בהכנת העגבניות




כ - 30 עגבניות שרי חצויות

2 בצלים סגולים פרוסים

4 כפות שמן זית

מעט מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

בזיליקום יבש

עירבוב ולתנור בחום 200 מעלות ל-20 דקות בערך

לקרר את הירקות.

כשהעגבניות ניצלו הכנתי בצק קיש משודרג

100 גר' מחמאה

1/4 1 כוסות קמח

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום, חצי כפית בזיליקום יבש

1 ביצה 

2-3 כפות מים קרים

את כל חומרי הבצק לשים בקערת מעבד מזון

ולעבד לבצק אחיד




השתמשתי בתבניות ח"פ אישיות, בקוטר בערך 10 ס"מ

את הבצק ניתן לרדד בין 2 דפי נייר פרגמנט

לקרוץ עיגולים בקוטר התבנית

לחלק את הירקות בין 8 תבניות אישיות



לכסות כל תבנית בעיגול בצק




לאפות כ- 30 דקות בחום 180 מעלות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה