יום שבת, 15 בפברואר 2014

כדורי בשר ברוטב טבעי

אז נכון שברירת המחדל לרוטב של כדורי בשר היא עגבניות
אבל אפשר גם לא
הפעם כדורי בשר ברוטב אחר...

הרכיבים:

כדורי בשר:
1 ק"ג שאוורמה הודו טחון
1 ק"ג חזה עוף טחון
2 בצלים
1/2 חב' פטרוזיליה
3 כפות שום כתוש
לחמניה עגולה מורטבת וסחוטה
5 ביצים

רוטב:
3 בצלים קצוצים
2 גזר מגורר
2 גבעולי סלרי  פרוסים
1/3 חב' פטרוזיליה
2 כפות שום כתוש
תבלינים: מלח,כורכום,פלפל שחור,3 עלי דפנה

6 כוסות ציר ירקות או מים+אבקת מרק בטעם עוף

אופן ההכנה:

לשים בקערה גדולה את הבשר הטחון ושאר החומרים וללוש היטב
להניח לשעה לספיגת טעמים

בסיר גדול להזהיב בשמן את הבצל הקצוץ
להוסיף את הירקות
לאדות כ- 10 דקות, להוסיף נוזלים ותבלינים, מבלבד עלי דפנה
להרתיח ולבשל 15 דקות
לטחון את הירקות
להוסיף את עלי הדפנה ולהרתיח

לצור כדורים מעיסת הבשר ולהכניס לסיר
לכסות ולבשל כשעה




גם על התבשיל הזה ערכתי שינויים, 
עדיין טבעי
אבל
בתוספת ירקות
גזר 
שורש פטרוזיליה קצוצים
ועוד כמה גזרים וקישואים חתוכים לקוביות
2 כוסות אפונה קפואה
כף גדושה רסק עגבניות, פפריקה ותבלין גריל
וכמובן מים ליצירת הרוטב
ויתרתי על טחינת הירקות 
הוספתי פטרוזיליה קצוצה
רוב הבישול בסיר חצי פתוח
ב- 5 הדקות האחרונות לבישול מוסיפים כף אבקת מרק פטריות בלולה במים , 
על מנת להסמיך את הרוטב

התקבלה מנה לתפארת





עוד סיר עם כדורי בשר והמון ירקות ליד

מתחילה בבישול הירקות במיני מרק, מתובל בקארי וחוואיג'
כחצי שעה


מוסיפה את כדורי הבשר בין הירקות


עוד 45 דקות, תוך טלטול עדין של הסיר מידי פעם ותיקון תיבול
והארוחה מוכנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה