יום שישי, 14 בפברואר 2014

קציפת יוגורט ותפוחים מקורמלים

רכיבים: 

לקציפת יוגורט - דבש:
200 מ"ל יוגורט טבעי 1.5% שומן (אפשר גם 3%)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות דבש
מעט תמצית וניל

לתפוחים בקרמל - דבש:
6 תפוחי גראנד סמית קלופים, ופרוסים לפרוסות בינוניות (לא דק מדי)
120 גר' סוכר לבן
50 מ"ל מים
20 גר' דבש
מיץ מלימון אחד
וניל

לשטרויזל שקדים:
100 גר' סוכר
100 גר' קמח לבן
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גר' שקדים מולבנים פרוסים
 


אופן הכנה: 

שטרויזל:

מחממים תנור ל180 מעלות.

לקערת מעבד מזון עם להב פלדה מכניסים סוכר, קמח, חמאה ושקדים

ומעבדים עד קבלת פירורים. משטחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מקררים כחצי שעה, ולאחר מכן אופים כ 12 דק', עד שהפירורים זהובים ופריכים.

במידה והפירורים מעט "התחברו" זה לזה, ניתן לפורר מעט עם מזלג. מצננים לחלוטין לפני השימוש.


תפוחים בקרמל - דבש:

מכינים קרמל רטוב: 

על כיריים עם אש בינונית, בסיר בינוני מניחים סוכר, מים ודבש

 ומביאים להזהבה.

מוסיפים בבת את אחת התפוחים הפרוסים מערבבים בעדינות

וכשמתרכך מוסיפים מיץ הלימון ווניל ומנמיכים את האש.

מבשלים עוד קצת עד שהנוזלים מתאדים/מתקרמלים.

מסננים את התערובת (נשאר קרמל - תפוחים טעים, עוד נשתמש במעט ממנו בהמשך), 

ומצננים לחלוטין.


קציפת יוגורט - דבש:

בקערת מיקסר מקציפים יחד יוגורט, שמנת מתוקה, דבש ותמצית וניל לקציפה רכה ואוורירית.

שומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.


הרכבת הקינוח:

בכוסות הגשה שקופות מניחים כף גדושה מאוד של קציפת יוגורט בתחתית.

מעל קציפת היוגורט מסדרים מעט תפוחים מקורמלים,

 ויוצקים קצת מקרמל התפוחים (הנוזל שסיננו כשהכנו את התפוחים בקרמל דבש).

מעל הכל מניחים את השטרויזל שקדים
הערות: 
נלקח מעוגיו.נט עם התאמות שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה