יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת פירות מיובשים

אין מה לעשות במשפחה שלי מעדיפים פירות טריים
אגוזים שקדים וכדומה- מחוץ לתחום
ופירות מיובשים? ממש אין קלייינטים
אבל לטו בשבט, כשרוצה מגוון פירות
מעיזה וקונה גם מיובשים
והנה רעיון מעולה מה לעשות עם השאריות



רכיבים: 

125 גרם מחמאה/נטורינה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 חלמון
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
1/3 כוס חמוציות
1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים 
(אפשרות נוספת: ג'ינג'ר מסוכר, משמשים או שזיפים מיובשים קצוצים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס

3 כפות ברנדי להברשה
 



אופן הכנה: 

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).

 מניחים מלבן נייר אפייה משומן בתחתית התבנית, משמנים את הדפנות


בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והוניל, 

עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

בקערה קטנה מקציפים קלות את הביצים והחלמון בעזרת מזלג,

 יוצקים את הביצים הטרופות לתוך תערובת החמאה תוך הקצפה איטית

 מוסיפים את הברנדי.

מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה .

ומוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים,

 מערבלים  רק עד שהתערובת מתאחדת.

מקפלים פנימה את הפירות המיובשים ואת האגוזים בעזרת מרית.

יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.

אופים כ 55-50 דקות עד שמרכז העוגה יציב, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.

מצננים את התבנית על רשת במשך כ- 10-5 דקות. לאחר מכן הופכים,

מסירים את התבנית והנייר, וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.

מברישים 3 כפות ברנדי מעל העוגה ועל צידיה בעודה חמה.

הפוסט נערך וצולם 2020













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה