יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת פירות יבשים

רכיבים: 
125 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 חלמון
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים, חצויים
1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים (אפשרות נוספת: ג'ינג'ר מסוכר, משמשים או שזיפים יבשים קצוצים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס

3 כפות ברנדי להברשה
 



אופן הכנה: 
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).

 משמנים ומרפדים תבנית ל"אינגליש קייק" באורך כ 24 ס"מ, 

במלבן נייר אפייה בתחתית, משומן אף הוא.

בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והוניל, 

עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

בקערה קטנה מקציפים קלות את הביצים והחלמון בעזרת מזלג. ב

מהירות נמוכה יוצקים את הביצים לתוך תערובת החמאה . מוסיפים את הברנדי.

מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה .

במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים,

 ומקציפים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת.

מקפלים פנימה את הפירות המיובשים ואת האגוזים בעזרת מרית.

יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.

אופים כ 55-50 דקות עד שמרכז העוגה יציב, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.

מצננים את התבנית על רשת במשך כ10-5- דקות. לאחר מכן הופכים,

מסירים את התבנית והנייר, וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.

מברישים 3 כפות ברנדי מעל העוגה ועל צידיה בעודה חמה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה