יום שישי, 21 בפברואר 2014

קיגל תפוחים לפסח

הקיגל הזה מבית הורי
אימי שלא הכשירה תנור לפסח, אפתה את הקיגל הזה בסיר פלא על הכיריים  ותמיד לשביעי של פסח
עוגות לחג הראשון, אף פעם לא הספיקה להכין, הרי היה עליה להכין את החג הראשון ועוגות זה לא אוכל...
עוגות בחג הראשון  היה התפקיד של דודתי נושי ז"ל
אמא שכבר שנים חוגגת פסח אצלנו, לא מכינה 
ולכן מזמן כבר לא אכלתי את ה"קיגל" הנהדר הזה.
המתכון כבר כתוב אצלי במחברת מתכוני הפסח מזה עידן ועידנים
 השנה החלטתי  להכין שיהיה לנו ולאמי היקרה טעם מוכר של פעם

רכיבים ואופן הכנה

4 מצות לפורר דק ולהרטיב ביין אדום מתוק -כמה יין? עד שהמצות רטובות היטב

 להניח לספוג את היין ולהתרכך, לערבב היטב תוך פיור המצות

6 ביצים להפריד

 להקציף חלבונים עם 1 1/4 כוסות סוכר

 להוסיף למצות:
6 חלמונים
קליפה מגוררת מלימון
6 כפות קמח מצה דק
2 כפות קמח תפו"א
1/2 שקית אבקת אפיה
לערבב
להוסיף 1-2 כפות גדושות מהקצף לערבב
להוסיף את שאר הקצף

4 תפוחים לקלוף ולגרר גס, להוסיף 1/2 כף קינמון

לצקת מחצית העיסה לסיר פלא משומן לפזר התפוחים לכסות במחצית השניה של הבלילה לאפות 170 מעלות 45 דקות


2 תגובות:

  1. חנה, ניסית גם בתבנית רגילה בתנור?

    השבמחק
  2. לא, אמא שלי הכינה בסיר פלא עלך הכיריים, אני אופה בתנור בסיר הפלא שלה,אבל יש לקנות תבניות עם ארובה ח"פ

    השבמחק