יום רביעי, 19 בפברואר 2014

טריקולד אישי

רכיבים:

בסיס בראוניז:
120 גר חמאה
100 גר שוקולד מריר
¾ כוס סוכר
3 ביצים
½ כוס קמח

מוס שוקולד לבן:
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן קצוץ
6 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת 
ניתן להוסיף  מעט גרנד מרינייה

מוס שוקולד חלב:
150 מ"ל שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב קצוץ
5 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת 

ציפוי:
150 גר שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה


אופן הכנה:
הכנת הבסיס:
ממיסים את החמאה עם השוקולד על אש נמוכה
מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ביצים וקמח ויוצקים לתבנית המרופדת נייר אפיה
אופים 20 דקות, 170 מעלות (או עד להתקשות הבצק)
מצננים

הכנת המוסים:
מפזרים את הג'לטין על 2 כפות שמנת מתוקה
מרתיחים את השמנת שנותרה, (לתוספת טעם תפוזי ניתן להוסיף לשמנת סרט מקליפת תפוז)
יוצקים על השוקולד הקצוץ ובוחשים היטב להמסה
מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד
מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת
יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה
יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות

ציפוי:
מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד
מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה
שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה

הערות: תבנית 26
           כשמכינים בכוסיות אישיות ניתן לוותר על הוספת הג'לטין

בוורסיה האישית בחרתי להכין גנאש גם מהשוקולד המריר,
הוראות ההכנה הן בדיוק כמו הוראות ההכנה למוס משוקולד חלב.

מתכון ע"פ  חיים קונדיטור עם התאמות שלי. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה