יום רביעי, 19 בפברואר 2014

טארט תפוחים נוסח נורמנדי

רכיבים: 

לבצק פריך:
2 כוסות קמח
180 גר' מחמאה
4 כפות סוכר
1 ביצה
3 כפות מים

למילוי:
6 תפוחים ירוקים קלופים
30 גר' מחמאה
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון
1/3 כוס קלבאדוס
3 חלמונים
1/2 מיכל ריץ' לבישול
1/3 כוס שקדים מולבנים טחונים גס
 



אופן הכנה: 

בצק פריך:

שמים את החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שהכל מתגבש לכדור.

מרפדים תבנית בקוטר 26 כולל שוליים ומניחים במקרר לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את הבצק במזלג ואופים 15 דקות.

מצננים.


מילוי:

חותכים את התפוחים לרבעים ,מנקים מליבות ופורסים לפיסות בגודל כ-2 ס"מ.

ממיסים במחבת את המחמאה, מוסיפים את התפוחים ל-2-3 דקות, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד כ-3 דקות, מוסיפים את הקלבאדוס וקליפת הלימון ומבשלים כ- 5 דקות.

מקררים מעט.

מניחים את התפוחים על התחתית, יוצקים את החלמונים המעורבים בריץ', מפזרים מעל את השקדים ואופים כ-30 דקות, עד שפני הטארט שחומים ויפים.

הערות: 
המתכון המקורי ע"פ אהרוני הורסיה שלי - פרווה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה