יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת שקדים עם תפוחים ממולאים

רכיבים: 

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית בגודל 20×35 ס”מ:
6 תפוחי עץ קטנים (בקוטר 8 ס”מ) מזן גרני סמית או אנה
6 מקלות קינמון באורך כ-9 ס”מ

למלית:
תמרים
חמוציות
אגוזים קצוצים
1 כף קלבדוס (ברנדי תפוחים) או רום

לעוגה:
100 גרם מחמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
חצי כפית קינמון טחון
2 ביצים
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
70 גרם (כ-3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים

להגשה:
אבקת סוכר
 



אופן הכנה: 
מחממם תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות.


הכנת התפוחים והמלית:

מרוקנים את התפוחים מליבה וגרעינים בעזרת תפוחן וממלאים בכף מלית.

נועצים במלית מקל קינמון.


הכנת העוגה:

מערבלים מחמאה, סוכר, וניל, מלח וקינמון במיקסר 5 דקות לקבלת קרם אוורירי.

מוסיפים ביצים בהדרגה עד שנטמעות בקרם.

מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה ומוסיפים שקדים.

מאיטים את מהירות המיקסר, מוסיפים חצי מתערובת הקמח ומערבלים עד שנטמעת.

 מוסיפים את היתר ומערבלים למרקם אחיד.


הרכבה:

יוצקים את תערובת העוגה לתבניות, משטחים

ונועצים בתערובת את התפוחים הממולאים במרחקים שווים.

אופים כ-35 דקות עד הזהבה.

מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומגישים.

הערות: 
הפתעה בתוך הפתעה: ממלאים תפוחים קטנים ונועצים מקל קינמון. את התפוחים עצמם מטמינים בתערובת של עוגת שקדים בחושה ואופים.

נערכים מראש: העוגה מתייבשת מהר יחסית. רצוי להכין ביום האירוח או לכל המוקדם ערב קודם.

מבוסס על מתכון של רות אוליבר ומותאם לטעמי הבית.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה