יום רביעי, 19 בפברואר 2014

עוגת דובדבנים ושוקולד




רכיבים: 

40 גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ
2 כפות שמנת צמחית
250 גרם דובדבנים טריים - כ-40 דובדבנים, למי שלא רוצה לשקול
 (אחרי העונה משתמשים בדובדבנים קפואים מגולענים)
175 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
2 שקיקים סוכר וניל
קליפה מגוררת מלימון בינוני
3 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
3 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
 



אופן הכנה: 

שמים את השוקולד בקערה קטנה מזכוכית חסינת חום ויוצקים עליו את השמנת.

 מחממים במיקרוגל במשך 30 שניות. מוציאים ומערבבים היטב לתערובת חלקה וסמיכה.

שומרים במקרר 15-10 דקות, עד שמסיימים את שאר ההכנות.

מוסיפים לשוקולד כפית מהבלילה מעבירים לשקית זילוף עם פיה עגולה בקוטר כ- ס"מ.

מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה גבוהה

(קוטר בסיס 24 ס"מ או תבנית 24,עדיף בעלת תחתית מתפרקת).

מגלענים את הדובדבנים.

בקערת ערבול מקרימים יחד מחמאה, סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון במשך 5-4 דקות,

 עד שהתערובת אוורירית.

מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך הקצפה.

מנפים יחד קמח, 3 כפות קורנפלור, אבקת אפייה ומלח

ומוסיפים לתערובת החמאה והביצים יחד עם מיץ הלימון.

מערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.

מורחים על תחתית התבנית קצת פחות מחצי הכמות של תערובת העוגה

ומחליקים את פני התערובת. תוקעים את פיית הזילוף בבלילה ומזלפים מעט שוקולד,

את השארית שומרים לשלב הבא.

שומרים תריסר דובדבנים יפים לעיטור ומפזרים את השאר בתבנית.

מזלפים את שארית השוקולד - מעל הדובדבנים.

בעזרת 2 כפיות מניחים גושים מתערובת העוגה הנותרת מעל הדובדבנים

 ומורחים בזהירות בגב כפית. זה בסדר, אפילו רצוי, אם נשארים "חורים",

התערובת תתפח במהלך האפייה והרווחים יסגרו, אבל עדיין תישאר דוגמת ה"הרים וגבעות"

שהיא חלק מהיופי של העוגה.

מפזרים את השקדים  ע"פ העוגה ומסדרים את תריסר הדובדבנים הנותרים בעיגול מסביב -

משקיעים אותם קצת פנימה כדי לקבע אותם במקומם.

אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות,

רק עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

היזהרו מאפיית יתר, שעלולה לייבש את העוגה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים למגש.



הערות: 
מבוסס על מתכון של דנית סלמון - בייגלה עם התאמות שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה