יום רביעי, 26 בפברואר 2014

שמרים קקאו במילוי שוקולד תפוזי

רכיבים: 

בצק:

1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
1/2 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
50 גרם שמן
1/2 כוס (120 מ"ל) ריצ' קצפת מהול במים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
1/2 3 כוסות קמח רגיל

למלית:

1/3 כוס (65 גרם) סוכר דמררה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
קליפה מגוררת מתפוז שלם
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
 

אופן הכנה: 

הבצק:

יוצקים את המים הפושרים לקערית. מוסיפים את השמרים ו-1/2 כפית סוכר.

מערבבים וממתינים 10-5 דקות, עד שמופיע קצף על פני התערובת

(אם לא מופיע קצף - סימן שהשמרים כבר לא טובים).

שמים בקערה גדולה את השמן והריצ'. מערבבים (עם כף או עם מיקסר ידני).

מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר, הביצה והמלח ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים גם את אבקת הקקאו ותערובת השמרים התוססת ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה 1/2 כוס קמח ולשים עם מיקסר ידני (אפשר כמובן להשתמש גם במיקסר עומד)

במהירות בינונית-נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד.

ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח -

מוסיפים בכל פעם כ-1/2 כוס וממתינים עד שהיא תיטמע בבצק.

לשים עד שהבצק מתחיל להיפרד מדפנות הקערה -

המטרה היא להגיע לבצק שאפשר יהיה לעצב אותו לכיכר,

אך עדיין יהיה טיפה דביק

(ייתכן שתצטרכו להוסיף קצת פחות או קצת יותר קמח מהכמות הרשומה במתכון).

מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים את הבצק למשטח ולשים אותו בידיים כמה דקות,

עד שהוא רך וגמיש - אך לא דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה,

כדי שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים במשך כשעתיים,

עד שהבצק מכפיל את נפחו. לחלופין, אפשר להתפיח את הבצק במקרר במשך 12-8 שעות.


מילוי הבצק:

מערבבים בקערית את שני סוגי הסוכר עם קליפת התפוז המגוררת.

מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X40 ס"מ.

מברישים את הבצק בחמאה המומסת (משאירים שוליים של כ-1 ס"מ).

מפזרים מעל את תערובת הסוכר ומעליה את השוקולד.

מגלגלים את הבצק לגלילה מאחת הצלעות הארוכות. צובטים בעדינות את ה"תפר",

 כדי שהגלילה לא תיפתח.


אפשרות 1 לעיצוב הבצק: עוגה גדולה

חוצים את הגלילה לאורכה בעזרת מספריים או סכין חדה -

אך לא עד הסוף, כך ששני החצאים יישארו מחוברים בקצה.

קולעים את שני החצאים, כמו צמה.

משמנים בחמאה תחתית של תבנית בקוטר 24-22 ס"מ.

אם התבנית היא מתפרקת - מסירים את הדפנות.

מניחים במרכז התבנית את קצה הצמה שהשארנו מחובר. 

מלפפים מסביבו את הצמה בצורת ספירלה.

מחזירים את דפנות התבנית. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים 45-30 דקות.

בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-180 מעלות.

אופים את העוגה במשך 45-40 דקות, עד שהמלית מבעבעת והבצק מוכן.

הערות: 
המתכון מבלוג BUTTER ME UP BROOKLYN עם התאמות שלי.



אופציה נוספת -מילוי לבן והכנת שושנים

מילוי:

מילוי לבן שהכנתי משקית פודינג וניל+ 3/4 כוס חלב ושוקולד צ'יפס לבנים 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה