יום רביעי, 26 בפברואר 2014

צמת השוקולית של רוחלה



הפוסט הזה עלה בין המתכונים הראשונים בבלוג שלי, השבוע
עם הסגר המדומה והעובדה שכל עוגות השמרים במקפיא נגמרו
החלטתי ללכת על המתכון המהיר הזה, נו טוב, תמיד אמרתי שקשה לי
לי לדחות סיפוקים, חייבת הכל כאן ועכשיו.
המתכון הזה באמת נותן מענה לכל מי שצריך עוגה (כמעט) תכף ומייד.
הבצק המתקבל לאחר הלישה הארוכה נח ונעים למגע, לא דביק
וקל לעיבוד, רק שעה במקרר ומתחילים לעבוד.

חומרים ל- 3 גלילות בתבניות אינגליש קייק




הבצק:

2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
קמצוץ אבקת וניל
2 כפות מים פושרים
200 גרם חמאה (לפרווה - נטורינה)
1 כוס חלב (לפרווה 3/4 כוס קרם קוקוס+1/4 כוס מים)
5 כוסות קמח
2 ביצים
קורט מלח

למלית

200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
4 כפות שוקולית
1 כף קינמון

לציפוי

¾ כוס סוכר
¾ כוס מים

אופן הכנה

מחממים חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה ומצננים.
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, מים, ביצים, מלח ותערובת החלב הפושרת.
מעבדים עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך, מבריק ואחיד.



מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה במקרר.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, מרדדים לעלה דק, מורחים במילוי
מפזרים שוקולד קצוץ


מגלגלים


חוצים לאורך



קולעים את חצאי הגלילה
 ומניחים בתבנית אפיה



 מתפיחים שוב כ- 40 דקות.



אופים ב- 150 מעלות (כן - חום נמוך) כ- 45 דקות.


דקה-שתיים לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ
מביאים לרתיחה על אש בינונית- נמוכה את המים והסוכר מגבירים להבה ומבשלים
תוך רתיחה דקה נוספת ומסירים מהאש.
מוציאים את העוגות מהתנור מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח).
מצננים ומתענגים.
במקרה זה אין צורך להקפיא חלק מהצמות כי בצק הפלא שומר על העוגות טריות זמן רב.
פשוט מאחסנים את העוגות עטופות, בטמפ' החדר או במקרר.



את הפוסט הזה כתבתי כבר די מזמן, והנה הזדמנה לי הזדמנות להכין שוב
קצת לשנות 

במקום להכין מילוי, השתמשתי בממרח שוקולד, הוספתי גם קצת שוקולד קצוץ
כבר שכחתי כמה טעימה העוגה הזאת



הכי כיף שיש המון מילוי על מעט בצק


כדי לקבל עוגה עשירה יותר, מרחתי על מחצית העלה ממרח שוקולד וקיפלתי
מעל את מחצית העלה ללא הממרח
ואז מרחתי שוב ממרח והפעם ע"פ כל העלה, גילגלתי לגלילה
חציתי לאורך, קלעתי ולהתפחה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה