יום חמישי, 27 בפברואר 2014

כתר שמרים במילוי שוקולד וחלבה

המתכון הנפלא הזה הוא ממטבחה של מרילין חברתי

 4 מאפים

מצרכים לבצק,

 מידות כוס של 240 מ"ל (מסרה לי רבקה שקיבלה מורדית)
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות מלח
כוס + 2 כפות שמן
3 ביצים
3/4 כוס מים פושרים
3/4 כוס חלב סויה
קליפת לימון מגוררת (אופציה)  

מצרכים למלית שוקולד - של שווצרית  (במקור מעיתון המשפחה / קלרה פטל) - מתאים למחצית כמות הבצק
200 גר' מרגרינה מומסת
300 גר' סוכר (1 וחצי כוסות)
140 גר' קקאו (1 כוס)
1 ביצה
2 כפות גדושות פודינג וניל
מעט רום או מים  (אני שמה רבע כוס מים)

מצרכים למלית שוקולד בלי מרגרינה - של עדה גיל (מתאים למחצית כמות הבצק)

1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו משובח
2 סוכר וניל
1/2 כוס מים
מעט קינמון
3/4 כוס שמן
100 ג' שוקולד מריר שבור לקוביות.
ומצרכים לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים

ובנוסף
200 גרם חלבה מגוררת (אפשר גם יותר)





מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים, לשים 10 דקות ונותנים לנוח עד להכפלת הנפח (אפשר גם לילה במקרר).

מכינים את המלית: אם רוצים, מכפילים את כמות המלית בשתיים כדי שתתאים לכל כמות הבצק, ואם רוצים מכינים את שני סוגי המליות כדי להתרשם בהבדל. מערבבים את הכל למרקם משחתי. כדי שהמלית תמרח היטב, חשוב להשתמש בהכשהיא בטמפ החדר, לא קרה מהמקרר ולא חמה מהסיר.

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים

מכינים את המאפה: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת המערוך מרדדים חלק אחד למלבן דק, מורחים עליו רבע מכמות קרם השוקולד, מפזרים רבע מכמות החלבה,
 יוצרים בבצק חתכים (בעזרת גלגלת פיצה או סכין) במקביל לצלעות הקצרות של המלבן. החתכים צריכים להיות במרחק 2 ס"מ זה מזה, ולהסתיים כ-2 ס"מ מהצלעות הארוכות של הבצק - כמו בתמונה שלמטה. מגלגלים את הבצק מצדו הארוך, מחברים את שני קצוות הגליל, כך שמתקבלת צורה של כתר. מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מעצבים את 3 החלקים הנוספים של הבצק באותו אופן.

מתפיחים אופים ומזגגים: נותנים למאפים להכפיל את נפחם (בערך שעתיים) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעולות עד שהמאפה זהוב מלמעלה וגם למלטה (בודקים). מברישים את המאפים בסירופ ונהנים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה