יום ראשון, 9 בפברואר 2014

מאפינס בצל

רכיבים: 

4 בצלים בינוניים
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 ביצים
1/2 כף אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
מלח 
פלפל שחור
 

אופן הכנה: 

פורסים 4 בצלים בינוניים.

מוסיפים 1 כוס קמח תופח, 1/2 כוס שמן, 1/2 כוס מים, 2 ביצים.

מוסיפים אבקת מרק בצל,אבקת מרק עוף ,מלח ופלפל שחור.

לשמן תבנית שקעים

מכניסים לתנור לחום 180 מעלות למשך 35-45 דקות

מצננים 

לגיוון:
אפשר לטגן את הבצל עד לשקיפות ואז מערבבים את הקמח והביצים אפשר גם להוסיף כף אבקת בצל ושמנת במקום המים.

אפשר לשדרג עם מעט גבינה מגוררת או כף גבינה אחרת שנמצאת במקרר.



את המאפינס הללו ניתן להכין גם לפסח

עם השינויים הבאים:

מצרכים

4 בצלים גדולים
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
1/3 כוס קמח מצה
1/3 כוס קמח תפו"א
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן וקמח מצה לשימון התבנית 
אופן ההכנה

חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני (אפשר גם במעבד מזון אבל זה לא צריך להיות קטן במיוחד)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומפזרים קמח מצה על הבסיס והדפנות (ע"מ שהפשטידה תצא יפה מהתבנית)
מכניסים את התערובת לתבנית.אני אוהבת להכין בתבנית מאפינס


אופים בחום בינוני-גבוה כ- 30-40 דקות. הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה