יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת שזיפים עם שטרויזל





רכיבים: 
תבנית קפיץ 26 משומנת

לבצק:
200 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
3/4 1 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס שקדים לבנים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל משובחת
קליפה מגוררת מלימון ותפוז

1 קילו שזיפים
4 כפות סוכר דמררה

לשטרויזל:
100 גר' חמאה קרה
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
 



אופן הכנה: 
הכנת השטרויזל:

מכניסים למעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והקינמון.

חותכים את החמאה לקוביות , מוסיפים , מפעילים את מעבד המזון עד ליצירת פירורים.


מחממים את התנור ל-170 מעלות.

מגלענים את השזיפים, חותכים לקוביות, מעבירים למחבת ומוסיפים את הסוכר.

מבשלים עד לריכוך קל של השזיפים, משהים בצד.


הכנת הבצק:

מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר.

מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.

מוסיפים את הוניל וגרד הלימון והתפוז וממשיכים לערבל, מוסיפים את הקמח שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים עד להתאחדות החומרים.


משטחים את הבצק בתבנית, מפזרים מעל את השזיפים שהתקררו. מפזרים מעל את השטרויזל.

אופים עד שהפירורים זהובים ובהחדרת שיפוד מעץ הוא יוצא עם פירורים.

הערות: 
מבוסס על מתכון של אילונה דר עם התאמות שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה