יום רביעי, 19 בפברואר 2014

עוגה בחושה עם תותים

רכיבים: 

לתבנית אינגליש קייק רחבה מהח"פ ומעט ארוכה יותר:

100 גרם שקדים טחונים
100 גרם מחמאה, בטמפ' החדר
200 גרם (1 כוס ועוד 2/5 הכוס) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 ביצים
15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפיה
גרידה מחצי לימון גדול
300 גר' תותים פרוסים מסוננים היטב מנוזלים
1/2 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
 


אופן הכנה: 

מחממים תנור ל - 180 מעלות.

מצפים תבנית בנילון אפיה .

שמים שקדים, חמאה, קמח, סוכר, אבקת אפיה, ביצים, קינמון וגרידת לימון

בקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

שמים חצי מתערובת העוגה בתבנית ומיישרים בעזרת כף או מרית.

מסדרים מעל את התותים.

בוזקים שקית סוכר וניל מעל לתותים.

מסדרים את החצי השני של תערובת העוגה. אם יבצבצו לכם כמה תותים מהתערובת

- אל חשש, זה בסדר גמור.

אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מבחוץ ואפויה מבפנים

 בודקים בעזרת קיסם, שאמור לצאת ממרכז העוגה עם פירורים לחים כאשר היא מוכנה.

בתנור שלי זה לקח 50 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים.

לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה