יום רביעי, 19 בפברואר 2014

תותים בשוקולד

מצרכים:
חבילת תותים יפים ושטופים

100 ג' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד לבן
2 כפות שמן לכל שוקולד

ברס לציפוי

אופן ההכנה:
 להמיס שוקולד ושמן לקרם אחיד לטבול את  התותים  בשוקולד ,לגלגל בברס
להניח על רשת להתקשות.








ועוד רעיון לשילוב תותים עם שוקולד -למבוגרים...

תותים ממולאים  

20 תותים גדולים
ליקר שוקולד סמיך למילוי

לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר
כפית שמן צמחי

אופן ההכנה: 

קוטמים את העלים הירוקים של התותים ובעזרת כפית פריזיאן מוציאים את תוכן התותים, עד לכ-2/3 מגובה התות.
חותכים חתיכה קטנה מתחתית התות על מנת ליצור בסיס עליו אפשר יהיה להעמיד את התותים.

ממיסים את השוקולד המריר (במיקרוגל או על בן מארי), מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה.
טובלים את החלק התחתון של התותים בשוקולד ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מצננים את התותים הטבולים בשוקולד במקרר במשך כחצי שעה או עד שהשוקולד מתקשה.

בעזרת כפית ממלאים את התות בליקר



מתכון לליקר שוקולד סמיך:

300 ג"ר שוקולד 
3כפות קקאו 
3 כוסות סוכר 
2 כוסות מים 
1 כוס אלכוהול 
קורט מלח 

אופן ההכנה: 

להכניס את השוקולד המריר לבלנדר. 

לבשל: 
11/2 כוסות מים 
3 כוסות סוכר 
3 כפות קקאו 
קורט מלח 

כשהמים רותחים 

לערבב בכוס 1/2 כוס מים ו 1/8 כפית קמח תפו"א/ קורנפלור 
ולשפוךלנוזל הרותח ולערבב עד לרתיחה שניה. 

להכניס את השוקולד לבלנדר ולשפוך עליו את הנוזל אחרי קירור קל 
אבל כשעדיין חם. 

לחכות דקה ולהפעיל עד התמזגות המרכיבים. 

להוסיף 1 כוס אלכוהול 95% ולהפעיל שנית. 

את המתכון הביאה חברתי רבקה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה