יום רביעי, 26 בפברואר 2014

שמרים ומקפלים


גלילת שמרים בשוקולד קראנץ' או לא
זה מוכר וידוע
הפעם איזה לגיוון על נושא הרוגלך




רכיבים: 

לבצק:
3/4 1 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס נוזלים (מים, מיץ תפוזים, ריץ' קפה)
200 גרם מחמאה רכה
3 חלמונים
3 כפות סוכר
קורט מלח
4 כוסות קמח

לציפוי:

1/2 שקית אבקת סוכר
2 כפות מים
1 כף תמצית וניל

מילוי:

הפעם השתמשתי בממרח שוקלד מוכן
 

אופן הכנה: 

בצק:

לקחת קערה גדולה מאד ועמוקה.

לערבב בקערה את השמרים עם הסוכר ומחצית מכמות המים.

להוסיף מרגרינה ולבחוש.

להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 1/2 3 כוסות קמח עד 4 כוסות (לא יותר).

לכסות בניילון.

להכניס למקרר ל-3 שעות לפחות.


מילוי:

הפעם השתמשתי בממרח שוקלד מוכן.

מחלקים את הבצק לשלישים, מ 2/3 מהבצק מחלקים ל-3

כל 1/3 מרדדים לעיגול מדוייק.

מורחים מילוי ומכסים בבצק, כך מקבלים מבנה של שכבות בצק ובינהן מילוי.

ממשיכים בחיתוכים לפי התרשים.

מתפיחים כחצי שעה (זה בצק שלא תופח במיוחד).

אופים בתנור בחום של 175 מעלות 25 דקות.


ציפוי:

לבחוש את חומרי הציפוי לממרח כמו טחינה.

למרוח על המאפה את הציפוי.

הערות: 
מבוסס על המתכון של פירגה.








אפשר גם לגוון עם 2 ממרחים: שוקולד ולוטוס







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה