יום שלישי, 11 בפברואר 2014

פנה קוטה ברוטב מילון בדבש

רכיבים: 

החומרים ל-6 מנות גדולות או 12 מנות קטנות

 (אני השתמשתי בכוסיות ח"פ קטנות והכמות הספיקה ל- 30 יח'):


לפנה-קוטה:
1/3 כוס מים
1 כף ג'לטין
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים)
4 כפות סוכר
6 כפות דבש
1/2 כפית תמצית ווניל
400 מ"ל יוגורט (2 גביעים)

לרוטב:
1 מלון בינוני בשל ועסיסי
מיץ מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוזים
כמה כפות יפות של דבש לפי הטעם
 



אופן הכנה: 

פנה-קוטה:

מפזרים מעל 1/3 כוס המים את הג'לטין ומניחים לכרבע שעה להיספג.

כשגרגירי הג'לטין תפוחים ושמנמנים, מחממים את הכוס במיקרוגל, כל פעם לזמן קצר מאוד, מוציאים ומערבבים.

כך ממשיכים עד שהג'לטין נמס לחלוטין.

מצננים.

מחממים את השמנת ומוסיפים סוכר ודבש, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

בוחשים פנימה תמצית וניל, יוגורט ואת תערובת הג'לטין הצוננת.

מחלקים לכלים אישיים ומעבירים לקירור.


סלט מלון:

חוצים את המלון לשני חצאים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף.

יוצרים מהמלון כדורים בעזרת כף פריזיאן, או לחילופין פשוט חותכים לריבועים בסכין, ומעבירים לקערה.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים על כדורי המלון.

מעבירים לקירור למשך כמה שעות להיספג.


להגשה:

יוצקים בעדינות, כמות יפה מסלט המלון יחד עם הרוטב על גבי הפנה קוטה ומגישים.

הערות: 
ע"פ המתכון של פיית העוגיות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה