יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת פירות ושטרויזל



כשמתחילה עונת הדובדבנים הקצרה, אני תמיד באטרף להספיק להכין ולהקפיא לי 
עוגה עו שתיים
שיהיה למתי שכבר לא יהיו דובדבנים טריים
יודעת שיש את אלה בצנצנת והם לא רעים
אבל אין על הטריים
אז תכינו לכם עוגת דובדבנים ותהנו מהטעמים הנפלאים בחיתוכיות הללו 




רכיבים: 

לתבנית תנור גדולה או 2 תבניות קוטר 26

בסיס:

340 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה
1 ביצה גדולה
1 חלמון

תערובת פיסטוק (חובה להכין במיקסר)"
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
1 כפית רום או 1 כף ליקר שקוף
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות מחית פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )
 



אופן הכנה: 

מכינים שטרויזל מקמח + סוכר + חמאה.

מפרישים כוס אחת  לקישוט.

מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת מערבבים לתערובת אחידה

ומורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת.

אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה.

לשים תבנית במקרר.


תערובת פיסטוק:

מקציפים את החמאה והסוכר.

מוסיפים את הביצים / חלבון וממשיכים להקציף.

מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.

מוסיפים את כל יתר החומרים.


מורחים או מפזרים גושים קטנים מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.

שמים את הדובדבנים המגולענים

(שמתי גם חצאי מישמש, אני מניחה שכעת אפשר להכין עם חצאי שזיפים).

מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים.

אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.

הערות: 
לעוגה פרווה אפשר להחליף את החמאה למחמאה ואת השמנת החמוצה למעדן וניל אלפרו.

המתכון באדיבות יעלה מתפוז



מורחים בתבנית את השכבה הראשונה

מורחים מעל את השכבה הירוקה ומפזרים חצאי דובדבנים מגולענים
אחרי האפיה





ואפשר להוסיף גם חתיכות מישמש




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה