יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת מערבולת

רכיבים: 

1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים טחונים
1 כוס סוכר
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
6 כפות שמן (השתמשתי בקנולה)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס פירות יער שעברו בישול קצר עם סוכר ולאחר מכן סוננו מעודף נוזלים
 



אופן הכנה: 

מחממים תנור לחום של 175 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק (יותר רחבה מזו הרגילה הח"פ).

מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, סוכר, אבקת אפיה ומלח.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל.

יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג (העיסה תהיה סמיכה).

בקערה נפרדת שמים את הפירות. מודדים 2/3 כוס מעיסת העוגה ומוסיפים. מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית 1/2 כמות מעיסת העוגה (העיסה ה"פשוטה") ומשטחים.

יוצקים מעל את עיסת הפירות ומשטחים.

יוצקים על שכבת הפירות "גבעות" מעיסת העוגה שנשארה באמצעות כף.

יוצרים דוגמת שיש באמצעות סכין.

אופים כ-50 דקות או עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם מעט פירורים).



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה