יום רביעי, 5 בפברואר 2014

תבשיל פסטה ופרגיות

התבשיל הזה נולד מצורך

הצורך להכין ארוחה טעימה ולעשות זאת במינימום השקעה ומקסימום תוצאה

כשמכינים  את כל רכיבי הארוחה ביחד הטעמים מתערבבים לקבלת מנה מיוחדת, 

הרבה יותר מאשר

טעמי הרכיבים כשהם מבושלים בנפרד.

בעולם שלי קוראים לכך אפקט סינרגיסטי שהוא פי כמה יותר מאפקט אדטיבי.
ובעברית: השלם עולה על סכום חלקיו




רכיבים: 

1/3 שקית פסטה צדפים קטנים מבושלים ומסוננים

1/3 כוס שמן זית
1 כפית שום כתוש
2 בצלים קצוצים גס

2 גזר חתוך לקוביות
2 זוקיני חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות

מלח
פלפל שחור טחון טרי

2 כפות  מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כפית אריסה

1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

1 ק"ג פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות

למשרה:

2 כפות שמן זית
1 כף בהרט
2 שיני שום קצוצות
1 כף תבלין גריל
מלח
פלפל שחור גרוס


אופן הכנה: 

מערבבים חומרי המשרה ומשרים בהם את העוף למשך מספר שעות (מינימום שעה).

מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר עד שמזהיב קלות.

מוציאים את נתחי העוף. מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את השום והבצל.

מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות.

מוסיפים את האריסה ממליחים ומפלפלים.

מוסיפים את העוף והפתיתים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות קצרות.

 ומבשלים עוד כמה דקות תוך עירבוב.

מכבים את האש, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.










תגובה 1:

  1. וואהלה את צודקת פשוט וטעים ישר כח

    השבמחק