יום חמישי, 27 בפברואר 2014

קרנץ' שמרים דפוף במילוי נוטלה

ראש עיסה:                                                    לבצק:
    50 גר'  שמרים (קוביה)                              5.5    כוסות קמח
 1      כף קמח                                                  1       כוס חלב
 1      כף סוכר                                                  50     גר' חמאה
      1 כוס חלב פושר                                       3       חלמונים
                                                                       1/2    כפית מלח
====== להניח 10 דקות בצד                       3/4    כוס סוכר
  
 250 גר' חמאה רכה לדיפוף                          למילוי:  1 קופ. שוקולד נוטלה

אופן ההכנה:
לנפות את הקמח לקערה ולהוסיף את כל החומרים
ולהוסיף את ראש העיסה וללוש טוב . מתפיחים להכפלת הנפח.

לרדד לעלה גדול ולמרוח את כל כמות החמאה ולהשאיר שוליים.

מקפלים מהצד לאמצע כך מכל צד שליש פנימה ומקפלים ל-2

מניחים במקרר למנוחה ל-1 שעה

***     שוב מרדדים ומקפלים בשנית

 ***     מניחים במקרר למנוחה ל-1 שעה

 ***     כך עוד 3 פעמים       ו... מניחים ללילה במקרר.

למחרת חותכים ל- 4 רבעים את הבצק
חותכים למשולשים ממלאים בשוקולד ןמגלגלים מהצד הרחב כלפי השפיץ
מברישים (חלמון ביצה מדולל במעט שמן) מעל ומפזרים מעט שומשום
מניחים להתפחה בערך 20 דקות
              אופים בחום 180 מעלות.
מיד לאחר האפיה להבריש עם הסירופ לזיגוג    ( 2 הברשות )
לחכות מעט שהסירופ ייספג (לא להיבהל, בהתחלה נראה כאילו יש המון סירופ אבל זה נספג).


                                                               סירופ לזיגוג                                                              :
                                      1 כוס מים                                        
   1/2 כוס סוכר   
 1   כף מיץ לימון






                                   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה