יום ראשון, 9 בפברואר 2014

קיש כרישה

קיש בעיניי הוא הדרך האלגנטית להגיש פשטידה
הוא פחות נראה כמו "בוא נראה מה נשאר במקרר נערבב ונאפה.."
יש פה משחק טעמים:
 בבסיס
אפשר להוסיף תבלינים לטעם או לצבע
אפשר שומשום או מעט פרמזן מגוררת למרקם קרנצ'י יותר 
ובמלית:
להוסיף גבינות פיקנטיות
וכמובן לשנות ירקות

את הקיש אני מכינה לעיתים בתבניות אישיות
(8 תבניות אישיות בקוטר כ- 10 ס"מ)
וכל סועד מקבל קיש אישי בלווית סלט קטן


רכיבים: 

לבצק:

1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1 ביצה
מעט מים
1/4 כפית מלח

למלית:

3 כרישה
4 ביצים
1 שמנת לבישול
50 גר' גבינה צהובה צ'דר מגוררת
מלח
פלפל לבן
 



אופן הכנה: 

בצק:

להכין את הבצק לרדד ולשטח בתבנית עגולה - 26 כולל הדפנות.

אפיה מוקדמת ל- 15 דקות מומלצת לקבלת בצק פריך יותר


מלית:

לפרוס את החלק הלבן של הכרישה ולטגן קלות.

לקרר ולהניח על הקלתית

לטרוף  4 ביצים עם 1 שמנת לבישול, 50 גר' גבינה צהובה צ'דר מגוררת, מלח ופלפל לבן.

לצקת על הירקות ולאפות  בחום 180 מעלות כ-45 דקות.

גרסת הפרווה:

 מחליפים את החמאה שבבצק לנטורינה, 

משמיטים את גבינת הצ'דר מהמילוי 

וממירים את השמנת לבישול בחלב סויה לא ממותק או בקרם קוקוס


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה