יום שבת, 15 בפברואר 2014

פחזניות במילוי קצפת

פחזניות, אחד הקינוחים הוותיקים והטעימים שאני מכירה.
סוג של טעם של בית, נראה קל להכנה, אבל בכל זאת 
יש כמה כללים שכדאי להקפיד עליהם כדי לקבל פחזנית חלולה ולא רכה מידיי למגע.



רכיבים:

לבצק רבוך:

100 גר` חמאה (לפרווה אפשר להשתמש בנטורינה)
1 כוס מים (אפשר להשתמש בחלב או לשלב)
2 כפות סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
5 ביצים

למלית:

2 כוסות שמנת מתוקה
6 כפות סוכר

לציפוי:
100 גר` שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף ברנדי

לקישוט:
תותים פרוסים

אופן הכנה:

הבצק:

מחממים בסיר בינוני את החמאה והמים, עד להמסה, להביא לרתיחה, ולהוסיף הסוכר.

לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף בהדרגה לסיר את הקמח,

תוך ערבוב בעזרת כף עץ, להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ואז

עוד דקה כדי לאדות את שארית הנוזלים מהבצק.

להוריד מהאש, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר),לערבל כדקה

במהירות בינונית כדי לקרר קצת את הבצק

ולהתחיל להוסיף את הביצים, אחת ,בכל פעם, 

 רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת. את הביצה האחרונה יש לשקשק

ולהוסיף חלק ממנה ואז

מבחן הבצק כאשר לוקחים מעט מהבצק בין שתי אצבעות ומותחים, צריך 

שישאר מעין "חוט בצק" בין שתי האצבעות ואז הוספנו די ביצים, אם זה לא קורה 

להוסיף את שארית הביצה.

בשלב זה ניתן להעביר לשקית זילוף עם פיה רחבה, ולזלף עיגולים

 על תבנית מצופה בניר אפיה, או ליצור את הצורות בעזרת 2 כפות.

לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות,

להנמיך ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות עוד 25 דקות

מסתכלים עליהן דרך חלון התנור, בכל מקרה לא פותחים את התנור

לפני שחלפו לפחות 25 דקות

.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע.

לצנן היטב לפני המילוי.


הכנת המלית:

להקציף השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת יציבה.

לפתוח את הפחזניות,למלא  בעזרת שקית זילוף, 

להמיס השוקולד והשמנת, ובעזרת כף לנטף ע"פ הפחזנית,

לקשט עם פרוסות תותים

 ולצנן.



אפשר גם כאלה



אין סוף לאפשרויות
את הפחזניות האלה מלאתי בגנאש שוקולד מוקצף











אלה בקצפת וקישוט בזילופי ממרח לוטוס מחומם

5 תגובות:

  1. שלום.מה לשים בבצק של הפחזניות במקום חמאה או מרגרינה או נטורינה?
    האם אפשרי לשים שמן?
    תודה

    השבמחק
  2. היי איך עושים את הצוואר ? תודה

    השבמחק
  3. היי איך מכינים את הצוואר ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. להלן קישור לפוסט עם הסבר http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/2019/06/blog-post_12.html

      מחק