יום שבת, 15 בפברואר 2014

פחזניה במילוי קצפת

רכיבים:

לבצק רבוך:

100 גר` חמאה
1 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
5 ביצים

למלית:

2 כוסות שמנת מתוקה
6 כפות סוכר

לציפוי:
100 גר` שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף ברנדי

לקישוט:
תותים פרוסים

אופן הכנה:

הבצק:

מחממים בסיר בינוני את החמאה והמים, עד להמסה, להביא לרתיחה, ולהוסיף הסוכר.

לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף בהדרגה לסיר את הקמח,

תוך ערבוב בעזרת כף עץ, להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.

להוריד מהאש, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר),

ובמהירות בינונית להוסיף את הביצים, אחת ,בכל פעם

, רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת.

בשלב זה ניתן להעביר לשקית זילוף עם פיה רחבה, ולזלף עיגולים

 על תבנית מצופה בניר אפיה, או ליצור את הצורות בעזרת 2 כפות.

לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות,

להנמיך ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות עוד 25 דקות

.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע.

לצנן היטב לפני המילוי.


הכנת המלית:

להקציף השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת יציבה.

לפתוח את הפחזניות,למלא  בעזרת שקית זילוף, 

להמיס השוקולד והשמנת, וובעזרת כף לנטף ע"פ הפחזנית,

לקשט עם פרוסות תותים

 ולצנן.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה