יום חמישי, 27 בפברואר 2014

מאפה שמרים מתפרק במילוי קינמון PULL APART BREAD

מאפה קינמון "מתפרק" Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread, Joy the Baker 

המרכיבים

(המתכון המקורי מספיק למאפה אחד בלבד. המתכון הבא יאכלס 2 תבניות אינגליש קייק גדולות, 30*10, לא חד"פ): 

800 גרם (3/4 5 כוסות) קמח 
1/2 כוס סוכר 
14 גרם (1/2 1 כפיות) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים 
1 כפית מלח 
100 גרם חמאה 
2/3 כוס חלב 
1/2 כוס מים 
2 כפיות תמצית וניל 
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר 

למילוי: 
2 כוסות סוכר חום דמררה
4 כפיות קינמון טחון 
100 גרם חמאה מומסת 

זיגוג 
1 כוס חלב 
1 כפית תמצית וניל 
4 כפות סוכר 

אופן ההכנה: 

1.בקערת המיקסר מערבבים יחד 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח. מניחים בצד. 
2.בסיר קטן מבשלים את החמאה והחלב על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מערבבים, מוסיפים מים ותמצית וניל ומניחים להצטנן למשך כמה דקות. 
3.שופכים את החלב לתערובת הקמח והשמרים ומערבבים. 
4.מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. התערובת תהיה מאוד דביקה בשלב מסוים אך אל דאגה. 
5.מוסיפים את שארית הקמח (3/4 1 כוסות) ומערבבים בעזרת וו לישה למשך 2 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד שנפח הבצק הוכפל.(אפשר גם להניח ללילה במקרר) 
5.לאחר התפיחה מוצאים את האוויר מן הבצק בעזרת האגרופים וממשיכים בלישה ידנית למשך 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות. 
6.בינתיים מערבבים בקערה בינונית את החומרים למילוי, למעט החמאה המומסת. 
7.מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים - מניחים אחד על משטח מקומח ואת השני משאירים מכוסה במגבת. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ. 
8.בעזרת מברשת, מברישים את הבצק במחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר. 
9.חותכים את הבצק ל-6 רצועות לאורכו****. עורמים את הרצועות זו על זו וחותכים אותן ל-6 חלקים. יתקבלו 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות סוכר וקינמון. 
10.מניחים את הערמות בעמידה בתוך תבנית האפייה  וממלאים את התבנית בשש הערמות. 
11.חוזרים על אותן הפעולות עם החלק השני של הבצק. 
12.מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 40 דקות. מחממים תנור לחום של 155 מעלות*****. 
13.אופים במשך 30-35 דקות עד שקצוות הבצק זהובים. 
14. בזמן שהעוגות בתנור מכינים זיגוג: מרתיחים חלב, סוכר ווניל ויוקים זיגוגו חם על עוגות חמות. 
15. מצננים כ-20 דקות ומגישים. 
חשוב לציין שמרכז המאפה נשאר מעט רך. לאחר שהעוגה מתקררת הרך הופך לחלק הכי טעים בעוגה. 


 לתמונות הממחישות את תהליך העבודה היכנסו לפוסט בבלוג של ג'וי: 

http://joythebaker.com/2011/03/cinnamon-sugar-pull-apart-bread/



את המתכון הביאה חני מפורום אוכל כשר בווינט



זה לא חכמה עם קמח רגיל

נסו להכין את העוגה הנהדרת הזאת נטולת גלוטן...


האחיינית המקסימה שלי - אסתר, ניסתה וקיבלה עוגה מצויינת


את הקמח החליפה לקמח קונדיטור נטול גלוטן


מחשש שהבצק יתפח פחות, הוסיפה משפר אפיה,


באותה הזדמנות היא גם פירוונה את העוגה ובמקום חלב -חלב סויה


ומחמאה במקום החמאה


הבצק, לדבריה, היה קצת דביק ומרקמו גומי


אבל לאחר האפיה -יופי של עוגה!


והנה ההוכחה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה