יום שני, 24 במרץ 2014

רולדות שמרים שאין כמותן

כבר מזמן אני שומרת את המתכון הזה כדי לנסותו
אבל איכשהו לא יצא
הסיפור שקשור אליו מאוד מיוחד
מדובר במתכון סודי של האופה יענקלה טופור מקיבוץ נען
שרק לאחר מותו החליטו נכדיו להעלות את המתכון על המצבה שלו



המתכון הסודי של יענק'לה לעוגה בטעם גן-עדן

החומרים:

1 קילו קמח
50 גרם שמרים
קורט מלח
3 ביצים
7 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה
1/2 1 כוסות חלב
קינמון לפי הטעם
פרט למוצרים המופיעים על המצבה, יש לארגן גם שמן וביצה טרופה.

אופן ההכנה (לא מופיע על המצבה):
בקערת מיקסר שמים את הביצים, המרגרינה, הסוכר וקורט המלח, ומערבלים.
תוך ערבוב, מוסיפים לסירוגין מעט מהחלב כשהוא פושר ומעט מהקמח.
מוסיפים את השמרים, וממשיכים להוסיף את שאריות החלב והקמח, 
עד שהקמח נפרד מהדפנות.
מכסים במגבת רטובה, ומניחים במקום חם לתפיחה במשך כשעתיים.
הבצק שמתקבל הוא רך ונעים לעבודה, אבל לא מתאים לקרנץ'
לאחר התפיחה לשים את הבצק היטב. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ,
מורחים את העלה במעט שמן ומפזרים קינמון.
מגלגלים את העלה לגליל וחותכים אותו לגלילים באורך 3 ס"מ.
מסדרים את הגלילים על גבי נייר אפיה בתבנית שטוחה
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שפני המאפים משחימים.

אני הכנתי הפעם 2 מילויים:
1.ממרח שוקולד
2.ממרח לוטוס, על שכבה דקה של ריבת תפוזים ומלא שוקולד צ'יפס לבנים
גילגלתי לרולדות

את הבצק לשושנים מרחתי בריבת תפוזים, פיזרתי אבקת שוקוליט בנדיבות
גילגלתי וחתכתי לפרוסות

לאחר האפיה מרחתי על העוגות זיגוג מאבקת סוכר ומעט מים



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה