יום שלישי, 11 במרץ 2014

רולדה עם פרג ופירות יבשים

רכיבים: 
לבצק השמנת:
1/4 1 חבילות (125 גרם) מחמאה
2 כפות (10 גרם) סוכר
2 (40 גרם) חלמונים
2 כוסות קמח
1/2 חבילה (5 גרם) אבקת אפייה
125 מ"ל חלב קוקוס

למלית פרג:
1/2 כוס (150 גרם) חלב קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר
גרידה מלימון אחד
1 כפית (10 גרם) דבש
2 כפות (20 גרם) מחמאה
תמצית וניל
1/2 2 כוסות (250 גרם) פרג טחון
3/4 כוס (75 גרם) פירורי ביסקוויט

לפירות המיובשים:
4 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
חופן צימוקים בהירים
חופן חמוציות קצוצות
 


אופן הכנה: 

הבצק:

מקציפים במיקסר את המחמאה והסוכר.

מוסיפים את החלמונים אחד - אחד וממשיכים להקציף.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה עד שהם נטמעים היטב בתערובת.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבלים עד שהבצק מתחבר ומקררים כשעה במקרר.


מלית הפרג:

מביאים לרתיחה בסיר את החלב קוקוס, הסוכר, גרידת הלימון, המחמאה, הדבש, הקינמון ותמצית הוניל.

לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.

מורידים מהאש, מצננים, מוסיפים את פירורי הביסקוויט ומערבבים היטב.


מחלקים את הבצק ל 4 כדורים.

מרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 20 ס"מ * ס"מ.

בעזרת מרית מורחים במלית הפרג בזהירות על מנת שלא לקרוע את הבצק.

מפזרים מעל את קוביות הפירות המיובשים.

מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית.

חותכים לאורכה של הרולדה חתכים אלכסוניים ליצירת פרוסות ברוחב ס"מ וחצי.

אופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים כ 10 דקות.

פורסים את הרולדה לעוגיות על פי הסימנים, ממתינים לצינון מוחלט ומאחסנים בקופסה אטומה כדי לשמור על המרקם.

הערות: 
מבוסס על מתכון של אורן בקר "בליקר בייקרי".

לחג פורים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה