יום חמישי, 13 במרץ 2014

עוגיות פרח עם ריבה

עוגיות יפיפיות שניתן למלא בריבה אדומה ואף בשוקולד


רכיבים (25 עוגיות): 

100 גרם נטורינה בטמפרטורת החדר (ניתן להמיר בחמאה) 
1/3 כוס אבקת סוכר מנופה 
2 חלמונים 
1/2 כפית תמצית וניל 
קורט מלח 
1/2 1 כוסות קמח (220 גרם) 
ריבת פטל או תות שדה 
לקישוט: אבקת סוכר 


אופן ההכנה:

בקערת מערבל מקציפים את הנטורינה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית . 
 
מוסיפים את החלמונים, את הווניל ואת המלח ומקציפים במהירות בינונית- גבוהה,

עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 

מוסיפים את הקמח במהירות נמוכה ומערבלים בקצרה, רק עד שהוא נספג בתערובת. 

עוטפים את הבצק בשקית ניילון, ומצננים במקרר לכמה שעות. 

מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). 

מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעובי כ-3-4 מ"מ. 

(לאחר הקירור מתקבל בצק קשה מאוד – לא להיבהל. תוך כדי עבודה הוא יתרכך).

קורצים עיגולים בקוטר כ-5 ס"מ בעזרת חותכן (או כוסית) עגול או משונן. 

בעזרת קצה פיית מתכת של שקית זילוף קורצים עיגולים קטנים, בקוטר 1/2 1 ס"מ,

במרכז מחצית מהעיגולים. 

משחררים את העיגולים מהנייר בעזרת מרית מתכת, ומניחים אותם מעל לתבניות האפייה במרווחים. 

באותו אופן ממשיכים לרדד ולקרוץ עיגולים עם שאריות הבצק.

אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. 

מוציאים ומצננים על רשת. 

אופן ההרכבה:

 מנפים אבקת סוכר מעל לעוגיות עם החור (לא חובה).
מורחים שכבת ריבה מעל לעיגולים ללא החור. 
מכסים בעיגולים עם החור ומהדקים בעדינות.


מקור המתכון: רוני ונציה






מבצע עוגיות, סגר ועודף זמן
בחרתי בקורצן קטן יותר











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה