יום שישי, 14 במרץ 2014

פלודני

לעוגה הזאת יש הסטוריה, אבי ז"ל, כשהגיע לחגוג את חג הפורים הראשון עם אימי,
תיאר בפניה את העוגות שאמו הי"ד  הכינה לכבוד החג.
זאת לדעת המאפים ההונגרים הם משהו מיוחד
וגם אם לא ממש הבנתי את זה כשהייתי קטנה,
כי כולם הביאו עוגת שוקולד רק אצלנו היו גלילות פרג,אגוזים וכיוצ"ב ,
עוגות מושקעות וטעימות
ותראו לי ילד שאוהב כאלה עוגות, אבל היום... אני בהחלט מעריכה ונהנית מאוד.

הפלודני אצלנו עשויה משתי שכבות, פרג ואגוזים
המון קליפת לימון כי בלי זה, זה לא זה
ותפוחים מגוררים לעסיסיות המילוי.




והפאנצ' זה הטופ, אמא שלי מגלגלת נחשים דקיקים מהבצק ומניחה שתי וערב
מעל שכבת ריבת פובידל
ואין דבר טעים יותר מזה.
עבודה? כן, אבל שווה!!





רכיבים: 

לבצק:

750 גר' קמח
1/4 1 מחמאה
4 חלמונים
20 גר' שמרים טריים (7 גר' שמרים יבשים)
3 כפות סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מתפוז ולימון

מים ו/או מיץ תפוזים לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה
בערך כוס סטנדרטית ועוד אולי רבע כוס
תוסיפו הנוזלים לאט יש לערבל היטב ואז להוסיף עוד אם צריך


מילוי:
ריבת פובידל

מילוי:

150 גר' פרג
 200 גר'סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

1/2 1  תפוח גרנד

מילוי:

ריבת מישמש
200 גר' אגוזים טחונים גס
 150 גר' סוכר
קליפה מגוררת מ- 2 לימונים

1/2 1 תפוח גרנד

מילוי:

ריבת פובידל
 


אופן הכנה: 

בצק:

מערבבים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה.

להתפיח לילה במקרר, זה לא באמת תופח, אבל ככה זה הבצק הזה.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים כאשר חלק אחד גדול יותר והוא ישמש כבסיס לעוגה.

יש לרדד את החלקים לעלים דקים, הכי כדאי בין 2 דפי אפיה מפרגמנט.


מילוי:

למרוח ריבת פובידל על הבצק.

לערבב 150 גר' פרג + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר את מילוי הפרג על הבצק.



הכי כיף כשאמא עוזרת 



לגרר מעל תפוחים  גרנד.

לכסות בעלה בצק.

למרוח ריבת מישמש על העלה.




לערבב 200 גר' אגוזים טחונים + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר על ריבת המישמש

לגרר מעל את התפוחים .

לכסות בשכבת בצק נוספת.

למרוח את הבצק בריבת פובידל.

משארית הבצק מכינים שתי וערב של רצועות בצק.

מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.

הערות: 
עוגה מסורתית הונגרית שלמדתי להכין מאמא,, בעיקר לחג פורים.





                                                                     


                                                                             




3 תגובות:

  1. שלום, רציתי לדעת האם ניתן להמיר את המחמאה בחמאה רגילה, ואם כן מה כמות החמאה בגרם? וגם מה כמות המים/מיץ בבצק?

    השבמחק
  2. אני מניחה שאפשר להמיר לחמאה או לנטורינה -משן קוקוס או זית מוקשים. הייתי לוקחת את אותה כמות

    השבמחק
  3. לגבי כמות המים, אף פעם לא מדדתי...הוספתי לאט עד לקבלת בצק רך נעים ולא דביק

    השבמחק