יום רביעי, 19 במרץ 2014

טרייפל



טרייפל-  קינוח אנגלי מסורתי
התענגו על שכבות עוגת ספוג, ריבה טוב, רפרפת (פודינג) 
ופירות טריים
הקינוח המאוד לא מסודר הזה שכל אחד צולל לקערה  ולוקח 
לעצמו כף גדושה מכל השכבות הטעימות .

כדי להכין טרייפל אמיתי יש לבשל קודם את הקרם (פודינג)
להכין עוגת ספוג קלילה
אפשר להשתמש גם בעוגה שכבר התייבשה
בלאו הכי היא תתרטב מהרוטב הטעים שבין השכבות.
וכן
אפשר גם וריאציות
עם שוקולד ואפילו עם קרם גבינה ותפוחים מקורמלים 

תשיגו לכם כלי יפה ושקוף וצאו  לדרך
ושזה לא יהווה מחסום, יש כלים נחמדים לטרייפל גם באגף הכלים החד פעמיים





רכיבים: 

עוגת מיץ 

החומרים לעוגה:

5 ביצים מופרדות
קורט מלח
מיץ מתפוז אחד
3 כפות שמן
כפית רום
כפית ווניל
1 כפית אבקת אפיה
חצי כוס קמח תפו"א
חצי כוס קמח מצה דק

הנוזל להרטבת העוגה:

1 צנצנת קטנה של מרקחת תות, ללא חתיכות
1/4 כוס מים רותחים
1/4 כוס שרי
1/4 כוס ברנדי

קרם וניל:

9 חלמונים
1 כוס סוכר
3 כפיות קורנפלור
2 חלב קוקוס
1 שקית סוכר וניל

1 שמנת צמחית

פירות יער מופשרים היטב ומסוננים מנוזלים
פרוסות תותים
 


אופן הכנה: 

הכנת העוגה:

מערבבים היטב: חלמונים + מיץ + אבקת אפיה + שמן + ווניל ורום.

משהים לזמן הכנת הקצף.

מקציפים היטב את החלבונים עם קורט המלח ועם הסוכר.

מוסיפים את הקמחים בעדינות לקצף ואח"כ מאחדים בקיפול עם תערובת החלמונים.

אופים בחום בינוני 160-170 מעלות ללא טורבו, עד שמזהיב.

עדיף לא לבדוק עם קיסם, אלא לראות שהעוגה נפרדת מעט מהדפנות.


פורסים את העוגה לפרוסות ברוחב 2 ס"מ .


הנוזל להרטבת העוגה:

לערבב היטב את כל הרכיבים.


קרם וניל:

להקציף את החלמונים עם כוס סוכר ו-3 כפיות קורנפלור.

להרתיח 2 חלב קוקוס עם אבקת וניל.

לצקת את הנוזל הרותח לחלמונים המוקצפים.

להחזיר לסיר ולהמשיך לבחוש עד שהנוזל מסמיך.

לקרר.

כדאי לכסות את הקרם בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום על פני הקרם.

כשהקרם קר, לקפל לתוכו 1 שמנת צמחית מוקצפת.


קונסטרוקציה:

מצפים תחתית קערת זכוכית בפרוסות מהעוגה.

מורחים מנוזל הריבה.

מפזרים פירות.

יוצקים חלק מהקרם.

וחוזרים שוב על אותו הסדר של השכבות.

אני הכנתי את הטרייפל ע"פ 3 שכבות ולבסוף קרם וניל ופרוסות תות לקישוט.

כל זה מתקרר כ-24 שעות לפני האכילה.


עוד אופציה להכנת טרייפל

קרם הוניל הוא אותו קרם

במקום עוגת מיץ הוכנה רולדה ממולאה בריבת תות

מתכון לטורט רולדה:

להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וקשה
להוסיף בתנועות קיפול:
4 חלמונים
4\3 כוס קמח תופח ( או קמח רגיל עם 2\1 כפית אבקת אפיה)
כף שמן
קליפת לימון מגוררת
2 כפות מים מהברז
מערבבים לבלילה אחידה.

לשמן תבנית  27X33  ולשים עליה ניר אפיה.
את ניר האפיה  משומן.
לצקת את הבלילה וליישר.

אופים כ-10 דקות  .  האפיה מהירה וקצרה.
 להפוך על מגבת מטבח נקייה ויבשה  לגלגל כשחם  ולהשאיר מגולגל  עד שיתקרר.
כשהגלילה התקררה  
לפתוח בעדינות ולמרוח בריבה

שאר השכבות זהות




והווריאציה  ההכרחית היא זאת עם שוקולד

אז עוגת שוקולד פשוטה היתה במקפיא

תותים ממש רגע לפני העלמותם נפרסו ועורבבו עם כמה כפות ריבה אדומה

ו-2-3 כפות ברנדי

מוס שוקולד הפעם היה על בסיס קצפת גבינה ונוטלה

וכל שנותר זה לסדר שכבות:

עוגת שוקולד,פירות וריבה ומוס שוקולד

וחוזר חלילה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה