יום ראשון, 2 במרץ 2014

אוזני המן

ראש חודש אדר כבר כאן אוטוטו פורים  ואיתו הרצון להכין אוזני המן
יש לי כמה מתכונים נהדרים וגם כמה גיוונים מענינים
אני מעדיפה אוזני המן מבצק פריך וככל שיהיה טעים אני אוהבת בצק דק והרבה מילוי
ובכלל עדיף אותם קטנים וחמודים 






מתכון 1:

רכיבים: 
200 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
100 גר' אבקת סוכר (שקית אחת)
2 חלמונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
280 גר' קמח
50 גר' קורנפלור
קורט מלח
100 גר' שקדים טחונים
1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת

אבקת סוכר לאיבוק

מלית כרצונכם
 


אופן הכנה: 

להקציף יחד חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.

להוסיף חלמונים ותמצית וניל ולהקציף.

לנפות פנימה את הקמח, הקורנפלור והמלח.

להוסיף את השקדים הטחונים וקליפת ההדר ולערבב יחד לתערובת אחידה.

להעביר הבצק לקירור למשך שעה לפחות כך שיתייצב ויהיה נוח לעבודה.

לרדד את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי.

למלא כל עיגול בכפית גדושה של מלית ולסגור את אזני ההמן בעדינות.

לסדר העוגיות בתבנית ולהשיב לקירור או להקפאה למשך כשעה.

להעביר לאפייה בחום בינוני 180 מעלות עד שמזהיב יפה, הבצק עדיין רך מעט.

מיד כשהעוגיות יוצאות מן התנור לאבק עליהן הרבה אבקת סוכר ולצנן.





מתכון 2:

 חומרים (כ-40 עוגיות קטנות):

לבצק:
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
קמצוץ מלח
3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח לבן - רצוי שטיבל מספר 4
1 כפית גרידת לימון
200 גרם חמאה
2 חלמונים
50 גרם פיסוטקים, טחונים דק (לא חובה)

למילוי:
50 גרם חמאה
70 גרם פיסטוקים, קלופים, לא קלויים וטחונים דק במעבד מזון (לא לאבקה)
300 גרם שוקולד לבן
חלמון מביצה אחת
2 כפות ליקר גראנד מרנייה

אופן ההכנה:
 מכינים את הבצק:
מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לחלמונים לתוך מיקסר ומעבדים עד למרקם פירורי.
מוסיפים את החלמונים ומעבדים מספר שניות נוספות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
 עוטפים בניילון נצמד ומניחים כשעה במקרר.

 מכינים את המילוי:
ממיסים את השוקולד הלבן בבאן מארי (סיר, או קערה המונחים על סיר עם מים רותחים) או במיקרוגל. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את חלמון הביצה והליקר
תוך כדי ערבוב ולבסוף את הפיסטוק הטחון. 
התוצאה הסופית הנה בצק רך בעל מרקם מעט גס.

 מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 מרכיבים את אוזני המן:


מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ.

קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ.

טורפים חלמון מביצה אחת עם מעט מים ומברישים את העיגולים.

יוצרים כדור קטן מהמילוי ומניחים במרכז העיגול.

סוגרים את שלושת הדפנות למרכז.

מהדקים היטב (לא להשאיר פתח גדול מידי לפני האפייה).

מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור 20 דקות, או עד שמשחים.


מקור - לילך גרמן ודניה זגדון, YNET 



מתכון 3:



חומרים:

200 גר' מחמאה 

2 חלמונים 

200 גר' סוכר 

1/2 כוס מיץ תפוזים 

500 גר' קמח 

1 שקית אבקת אפיה 
קורט מלח 

ללוש לבצק ,להניח במקרר לכמה שעות 

לרדד לעלה 2מ"מ 
לקרוץ עיגולים קטנים, למלא לסגור 

לאפות בחום 175 עד שמזהיב -בערך 20 דקות


מתכון של  אנט מפורום אורט חדש

במילוי תמרים



במילוי פרג 


מתכון 4

60 יחידות (מעיגולים בקוטר 6 ס"מ)

רכיבים:
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
270 גרם חמאה רכה
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפיה
1/4 מכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להיווצר פירורים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
3. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ, בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית, סוגרים ומהדקים לצורת משולש. מניחים את האוזניים בתבניות, שומרים על מרווחים ביניהן ומאחסנים את התבניות שעה במקרר.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180) . אופים את האוזניים כ 15-17 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים ומגישים.

ניתן לאחסן בקופסה אטומה בטמפ` החדר עד 5 ימים. 

מתכון של ברי סייג מטאטי

במילוי שוקולד




מתכון 5:

אוזני המן | 65 יחידות בינוניות

220 גר' קמח
80 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גר' שקדים טחונים
2 שקיות סוכר וניל (20 גר')
50 גר' קורנפלור
קורט מלח
חצי כפית גרידת לימון
1 ביצה מספר 1
חצי כפית תמצית וניל טהורה
2 כפות חלב
אופן ההכנה:

   מחממים תנור ל-175 מעלות.

    במעבד מזון עם להב פלדה
לשים חמאה, שני סוגי סוכר, שקדים טחונים, קמח וקורנפלור
מעבדים בפולסים  עד קבלת תערובת פירורית.
    להוסיף את תמצית הווניל, המלח, לימון, ביצה וחלב ולעבד קצרות – רק עד קבלת גוש בצק.
חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יתר על המידה, זה יפגום בפריכות.
    את גוש הבצק נעטוף בניילון נצמד ונקרר במקרר למשך כשעה וחצי – שעתיים.

   לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ 3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים 
    במרכז כל עיגול לשים חצי כפית מלית .
    לסגור את העיגולים לצורת משולשים ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
 להעביר את התבנית למקפיא למשך כחצי שעה.
    לאפות את אוזני המן כ-12 דק' עד שהשוליים מזהיבים וחלקם התחתון זהוב.
לאחר הקירור לבזוק אבקת סוכר .



מליות לאוזני המן:

מלית שוקולד

 40גר סוכר+100מ"ל חלב להרתיח

בקערית לערבב:30 מ"ל חלב+2 כפות קמח+1 ביצה

להוסיף לחלב הרותח ולערבב במהירות עד להסמכה.

להוסיף 100 גר' שוקולד
כף תמצית וניל
20 גר' מחמאה

לערבב עד שנמס ולקרר. 

מלית תמרים:

ממרח תמרים
מתבלת בקינמון וציפורן טחון

מלית פרג:  

 בסיר מרתיחים 1 כוס חלב עם ¾ כוס סוכר ו2 כפות דבש.
מוסיפים 200 גרם פרג טחון ומבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה
עד שהפרג סופח מהנוזלים.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה 25 גרם חמאה.
מצננים ומוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד,
2-3 כפות  פתי בר טחונים 

והשובבות מבצק סוכר צבעוני במילוי סוכריות עדשים



אוזני המן ירוקים ומלוחים:

רכיבים: 
לבצק: 
1/2 2 כוסות קמח 
1 שקית אבקת אפיה 
200 גר' מחמאה 
1/2 כוס מים 
1 ביצה 
כף פטרוזיליה קצוצה 
3/4 כפית מלח 
1 כפית סוכר 
1/2 כפית אבקת שום 

למילוי: 
1 בצל קצוץ 
2 כרישה קצוצה 
מעט שמן 
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות 
2 גבעולי סלרי קצוצים 
1 גזר מגורר דק 
1 סלסלת פטריות קצוצות 
מלח 
פלפל שחור 
טימין
 

אופן הכנה: 

בצק:


לעבד את כל רכיבי הבצק, לבצק ולהניח לקירור לשעה. 


מילוי: 

לטגן במעט שמן בצל קצוץ וכרישה קצוצה. 

להוסיף פלפל אדום, גבעולי סלרי קצוצים, גזר מגורר. 

לאדות 10 דקות על אש קטנה. 

להוסיף סלסלת פטריות קצוצות. 

לתבל במלח, פלפל שחור וטימין. 

לאדות עד שאין נוזלים והירקות רכים למדיי. 

לקרר. 


לרדד את הבצק, לקרוץ עיגולים, למלא ולאפות 180 מעלות כ- 35 דקות.








 ראש חודש אדר כבר פה (2018)


וצריך שכולם יהיו בעניין
אז אין כמו פרומו עם אוזני המן
ומתכון חדש כמובן של אלונה זוהר
ל- 30 אוזניים בערך (העיגולים נקרצו בכוס מים רגילה)

רכיבים:

50 גר' סוכר
50 גר' אבקת סוכר
200 גר' מחמאה
3 כפות שמנת צמחית
1 חלמון
1/4 כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
300 גר' קמח

אופן ההכנה:

לעבד לבצק אחיד
להניח במקרר לשעתיים.

הבצק נח לעבודה ולא דביק אבל עדיין אני אוהבת לרדד בין 
2 דפי נייר אפיה (גם נקי יותר)
בקיצור מחלקים את הבצק ל- 2
מרדדים לעובי 2-3 מ"מ
קורצים עיגולים
ממלאים בממרח האהוב
שוקולד, ברור
סוגרים ולתבנית על נייר אפיה, כן שוב
למי יש כח לקרצף תבניות



כדאי  לאפסן את התבניות במקרר לשעה לפחות
כך האוזניים נאפות מבלי להפתח
180 מעלות 20 דקות
לא צריך אבקת סוכר
למרות שזה יפה...



גביניות המן??

עוד ניסיון לאוזני המן
הפעם מבצק הגביניות ש"צבעתי לורוד בעזרת מיצוי אלכוהולי

או איך מכינים צבע אדום טבעי
בחרתי מסלסלת התותים את אלה הכי אדומים
פרסתי, הצפתי בוודקה וחיממתי במיקרו
הצבע התמצה לאלכוהול
אלכוהול כשמתחמם מתאדה ואני נותרתי עם מעט נוזל אדום אדום
בדיוק כדי לצבוע לי את הבצק




לאחר אפיה בחום 180 מעלות ל- 10 דקות ועוד 30 דקות בחום 160 מעלות




ערב ראש החודש ומדגדג לנו בידיים
צנצנת העוגיות ריקה
הילדים רוצים לאפות
צריך עוד תירוצים?

האוזניים האלה מתקבלות פריכות 

רכיבים:

300 גר' קמח
40 גר' שקדים טחונים
75 גר' אבקת סוכר
40 גר' סוכר
170 גר' נטורינה
קורט מלח
1 ביצה

מילוי:
ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

מעבדים את הנטורינה והחומרים היבשים עד להטמעה
מוסיפים את הביצה
ומעבדים עד לקבלת גוש בצק
מעבירים למקפיא ל- 15 דקות

בינתיים מכינים תבנית מצופה בנייר אפיה
ושקית זילוף מלאה בממרח שוקולד טעים

הבצק סופר נח לעבודה, אני מעדיפה לרדד בין 2 דפי נייר אפיה
לקרוץ עיגולים בקוטר כ- 8 ס"מ

לזלף מילוי





לסגור




לאפות בחום 180 מעלות כ- 15 דקות

לפדר באבקת סוכר



לבצק הזה הוספתי 4 כפות סוכריות צבעוניות
תראו איזה כיף זה בעיניים וגם בפה




הג'וניורית הרימה להנחתה יחד עם כמות מטורפת של פיסטוקים שהצטברו
במקפיא, והידיעה שבסה"כ הפיסטוקים (הלא קלויים) טובים לבריאות

בחרתי להכין אוזני המן ירקרקים

לבצק:

2 כוסות קמח
1/2 כוס קורנפלור
קורט אבקת אפיה
120 גר' אבקת סוכר
200 גר' נטורינה
כפית תמצית וניל
1/4 כוס קרם קוקוס

2 כפות מחית פיסטוק

מלית:

1/2 1 כוסות פיסטוק
100 גר' שוקולד לבן פרווה
1/2 כוס אבקת סוכר
50 גר' נטורינה
כפית תמצית וניל
2-3 כפות קרם קוקוס

אופן ההכנה:

מעבדים את חומרי הבצק לבצק אחיד
מחלקים ל- 2
למחצית מוסיפים את מחית הפיסטוק ומעבדים היטב
אם דביק מידיי אפשר להוסיף מעט קמח.
מעבירים את הבצק  לקירור למשך שעה.




טוחנים את הפיסטוקים יחד עם אבקת הסוכר
ממיסים את השוקולד והנטורינה ומוסיפים לפיסטוקים הטחונים.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומניחים לקירור.

מרדדים את הבצק , השתמשתי בכוסית בקוטר 5.5 ס"מ (יצאו כ- 80 אוזניים קטנטנות)
קורצים עיגולים


ממלאים במילוי, מבלי להגזים כדי שהאוזניים לא יפתחו באפיה.





אפשר כמובן גם למלא בממרח שוקולד



כדי שהשעשוע בצבעים יהיה מושלם
הכנתי גם אוזניים מפוספסות







מקררים את תבניות עם האוזניים לפני האפיה 



ואז אופים בחום 175 מעלות כ- 15 דקות, להקפיד להוציא בזמן
כדי לא לאבד את הצבע היפה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה