יום שלישי, 25 במרץ 2014

פלפלים ממולאים צמחיים

בארוחות שבת הקיציות אנחנו סועדים ארוחה חלבית עד פרווה
ופלפלים ממולאים במילוי צמחי הם תוספת נהדרת ומהירת הכנה
אמנם אורז הוא הבחירה הטבעית לממולאים
  אצלנו הוא מצוי באופוזיציה ולכן אני משתמשת בפתיתים או בפסטה קטנה
כשמקפידים למלא את הפלפל הפתיתים יוצאים אחד אחד ולא דבוקים ודייסתיים

החומרים:

 פלפלים - כמה? בכמות שתצליחו להעמיד בסיר בצפיפות כך שלא יפלו הצידה
יש לחתוך את איזור העוקץ ולנקות מגרעינים

מילוי:

לפלפלים בגודל בינוני לחשב
 4-5 כפות פתיתים או אורז או פסטה צורות קטנות
 לא מבושלים לכל פלפל
1 גזר מגורר
1 בצל קצוץ ומטוגן
1 עגבניה קלופה, ללא גרעינים וקצוצה

נוזל בישול:

1 רסק עגבניות
 3-4 כוסות מים
3 כפות שמן
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת מרק בטעם עוף
5 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המילוי, וממלאים בכל פלפל 3/4 מגובהו
מערבבים את הרכיבים לנוזל הבישול
ממלאים כל פלפל עד למעלה בנוזל
את שארית הנוזל שופכים  בסיר בין הפלפלים

מבשלים על אש קטנה כ- 50 דקות, עד שהפתיתים תופחים והפלפלים מתרככים






ולפעמים אפשר גם לבחור בפסטה קטנה
ולמעשה לעשות אותו דבר



וברוח הגיוונים בחרתי הפעם למלא פלפלים ירוקים

מחצית מהמילוי היתה עדשים ירוקות שבושלו בישול מוקדם

בנוסף השתמשתי בפתיתים בצורת אורז בגזר מגורר ובבצל מטוגן יבש

ככה זה נראה לפני הבישול




וכך, אחרי שעה בישול



2 comments:

  1. שלום

    שאלה קטנה ברשותך
    האם מבשלים את האורז לפני הכנסתו לפלפלים?
    בישול מלא? חלקי?

    תודה וברכה מראש

    השבמחק
  2. לא מבשלים את האורז בכלל

    השבמחק