יום שני, 3 במרץ 2014

בריוש

רכיבים: 
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 חבילת שמרים טריים
1/4 כוס חלב (היה צריך יותר)
7 כוסות קמח שטיבל 2
1 כפית מלח
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון ביצה מעורבב במעט חלב
 

אופן הכנה: 
ממיסים את השמרים בחלב.

בקערת המיקסר שמים את החלב והשמרים, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח ולשים במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד

מעבירים למהירות גבוהה.

כשמתקבלת מסה חלקה מוסיפים את קוביות החמאה אחת - אחת.

כשכל החמאה נטמעת, הבצק מוכן.

מעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים למשך 6 שעות במקרר (אפשר למשך לילה שלם).

כאשר הבצק תפח והוא קר, יוצרים את הצורה הרצויה, לחם או לחמניות, מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים - שלוש.

מברישים בעדינות בחלמון ביצה בתוספת חלב.

אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.

כשהתבנית הוכנסה לתנור הורדתי את החום ל-160 מעלות ואפיתי 25 דקות.

הערות: 
הכנתי מחצית הכמות והתקבלו 16 מאפים קטנים בגודל מאפין.

מבוסס על מתכון של רמי קרדי עם שינויים שלי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה