יום שישי, 14 במרץ 2014

קרפלאך

בשר טחון מטוגן שנותר ממתכון אחר
דירבן אותי להכין קרפלאך לערב יו"כ. 
האמת? 
לא מסובך בפרט אם לא מכינים כמות גדולה מידי של בצק.



רכיבים: 

לכ 50 יח':

1/2 1 כוסות קמח
3 כפות שמן
3/4 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח

1 ביצה

מילוי:

300 גר' בשר הודו אדום טחון
2 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
פטרוזליה קצוצה
במילוי שלי היו גם צנוברים, אבל זה לא הכרחי
 



אופן הכנה: 

לערבב לבצק - הכנתי במעבד מזון.

כשמתקרר להוסיף 1 ביצה.

לתת לנוח במקרר שעה.

לרדד.

לקרוץ עיגולים.

למלא. לקפל ולסגור.




מילוי:

מטגנים את הבצל להזהבה,

מוסיפים את הבשר תוך עירבוב והפרדה לפירורים, 

מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.

מתבלים ובגמר הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

אני מקפיאה כך ומבשלת במי מלח סמוך לארוחה.

אכלנו במרק העוף ואני מניחה שבפעם הבאה שנאכל זה יהיה עם הרבה בצל מטוגן ובלי מרק.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה