יום שני, 10 במרץ 2014

מאפינס פטל עם שטרויזל


רכיבים: 
250 גר' פטל טרי (אפשר גם קפוא)
3 כפות קמח

1/2 1 כוסות קמח (210 גר')
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
60 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (160 גר') סוכר
1 ביצה מס' 2
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
3 כפות רום (משקה, לא התמצית)
 



אופן הכנה: 

מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) משמנים ומקמחים את התבנית.

מערבבים בעדינות את הפטל עם הקמח.

מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה ומניחים בצד.

מקציפים היטב במיקסר במהירות בינונית חמאה וסוכר עד שהם בהירים ואוורירים.

מוסיפים את הביצה (עד שנבלעת בתערובת החמאה סוכר) מנמיכים מהירות ו

מוסיפים תוך ערבול איטי את הקמח ומייד כשנוצרים פרורים מוסיפים חלב ורום

מקציפים עד שהחומרים מתאחדים.

יוצקים שני שלישים מהמסה על התבנית ומשטחים בעדינות.

מניחים מעל את הפטל ומכסים בשארית.

מפזרים מעל את הפרורים ואופים כ 45 דקות עד למבחן הקיסם.

מניחים לעוגה להתקרר מעט.

הערות: 
מבוסס על מתכון של אורנה ואלה.

אני הכנתי ללא רום ועם כמות גדולה יותר של פטל.





לפני האפיה ללא שטרויז

אחרי האפיה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה