יום שלישי, 4 במרץ 2014

עוגת שמנת ושוקולד סטייל שייש

רכיבים: 

500 מ"ל קצפת צימחית מסדרת השף הלבן
4 ביצים
400 גרם סוכר
400 גרם קמח תופח
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף אבקת קפה נמס

אבקת סוכר לקישוט
 

אופן הכנה: 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

במיקסר מקציפים קצפת צמחית מסדרת השף הלבן עם ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות,

 עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

מחלקים את התערובת לשניים.

ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומוסיפים אליו את הקפה.

מוסיפים בזהירות למחצית אחת של תערובת העוגה הבהירה.

יוצקים את 2 הבלילות לסירוגין לתבנית ובעזרת שיפוד עץ או סכין קהה יוצרים דוגמת שייש.

אופים את העוגה כ- 45-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.

מצננים היטב ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

הערות: 
החומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

הבלילה המתקבלת מתאימה לתבנית כנ"ל+ תבנית אינגליש קייק.

ע"פ מתכון של השף אורן גירון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה