יום שלישי, 4 במרץ 2014

עוגת שוקו נוגט

רכיבים: 

4 ביצים גדולות
180 מ"ל שמן
קורט מלח
1 שקית אבקת אפייה
200 מ"ל שמנת חמוצה
400 גרם קמח מנופה
120 מ"ל מיץ תפוזים
250 גרם סוכר

שוקו נוגט:
3 כפות קקאו
3 כפות נוגט (אבקה)
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
 



אופן הכנה: 

בקערה מניחים ביצים שלמות ומקציפים במהירות גבוהה.

כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה

עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי ערבול עד שהוא מוטמע לחלוטין.

יוצקים פנימה מיץ ושמנת חמוצה וממשיכים לערבל בעדינות.

מוסיפים לקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה (חשוב להימנע מערבוב יתר).

יוצקים שליש מכמות הבלילה, מפזרים מעל חצי מכמות תערובת הקקאו-נוגט, 

מעל עוד שליש בלילה ותערובת הקקאו, ולבסוף מכסים ביתרת הבלילה.

אופים בתנור בחום 175 מעלות למשך 30-35 דקות 

או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה