יום שלישי, 4 במרץ 2014

רולדה בסקויטים במילוי קצפת ותות

רכיבים: 

לבסיס הרולדה:

400 גרם פתי בר
250 גרם שוקולד מריר
1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה
כף גדושה אבקת קקאו
1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל

למלית:

1 חבילת אינסטנט פודניג וניל
1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה
מחית מ250 גר' תותים

לציפוי:

150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
 

אופן הכנה: 

בסיס הרולדה:

ממיסים בסיר קטן שוקולד, שמנת מתוקה, אבקת קקאו, תמצית וניל וסוכר.

מערבבים על אש קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.

מכניסים את הפתי בר לשקית ובעזרת כף עץ שוברים לחתיכות קטנות.

מעבירים את הפתי בר המרוסקים לקערה.

יוצקים לפתי בר את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

פורשים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת כך שיווצר מלבן בגודל 25X35 ס"מ.

מניחים בצד עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.


מלית:

מעבירים לקערת המיקסר אינסטנט פודינג וניל, ושמנת

ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב. מערבבים לתוכו את מחית התותים.

מורחים את המלית על בסיס עוגת הרולדה כאשר החלק הרחב הוא זה שקרוב אלינו ביותר.

מורחים את הקרם על 3/4 מהתחתית.


מגלגלים את הרולדה:

מתחילים בחלק הקרוב אלינו, לכיוון החלק הרחוק,

עליו לא מרחנו מלית. נעזרים בנייר אפייה כדי להדק את הגלילה

ומסלקים את הנייר (כמו שמגלגלים סושי).

מעבירים את הרולדה למקרר לחצי שעה.


ציפוי:

בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת.

מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את רוטב השוקולד החם על הגלילה.

מקררים.

הערות: 
המתכון מנענע 10 עם שינויים שלי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה