יום חמישי, 27 במרץ 2014

טריקולד

הרכיבים:

תבנית 26

בסיס בראוניז:

120 גר' חמאה
120 גר' שוקולד מריר (שמתי 150 גר' שיהי יותר עסיסי ויותר שוקולדי)
¾ כוס סוכר (שמתי חצי כוס סוכר)
2 ביצים
½ כוס קמח

מוס שוקולד לבן:

150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן קצוץ
6 גר ג'לטין (שמתי במדויק 5 גר' ולדעתי אפשר היה להפחית אפילו עוד)
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר (הורדתי את הסוכר לדעתי מיותר כי המוס יוצא מתוק מאוד)
ניתן להוסיף גרידת לימון או מעט גרנד מרינייר (אני הוספתי כף אייריש קריםבמקום)

מוס שוקולד חלב:

150 מ"ל שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב קצוץ (שמתי 200 גר' כדי להגדיל את כמות השוקולדיות)
5 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר (שוב לא הוספתי סוכר וגם ככה המוס יצא מאוד מתוק כי השוקולד חלב פצצתי במתיקותו)

ציפוי:

100 גר שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה


אופן הכנה:

הכנת הבסיס:

ממיסים את החמאה עם השוקולד במיקרו
מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ביצים וקמח 
ומאחדים את התערובות ויוצקים לתבנית המרופדת בנייר אפיה .
אופים 15 דקות, 170 מעלות 
מצננים

הכנת המוסים:

מפזרים את הג'לטין על 2 כפות שמנת מתוקה

מרתיחים את השמנת שנותרה, יוצקים על השוקולד הקצוץ  ובוחשים היטב להמסה
מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד
מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת .
יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה
יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות

ציפוי:

מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד

מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה

שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה

מקור המתכון: חיים קונדיטור





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה