יום שני, 24 במרץ 2014

מרק אפונה יבשה

רכיבים:

1/2 1 - כוסות אפונה ירוקה  מושרית ל-5 שעות (רצוי ללילה)  ומסוננת

2 - בצלים בינוניים קצוצים

2 - גזרים חתוכים לקוביות

2 - שורש פטרוזיליה

4 שיני שום כתושות או יותר, לפי הטעם


1/4 - כוס שמן זית או רגיל

1/4 1  - כף גדושה אבקת מרק עוף

1/2 - כפית פלפל שחור גרוס

1/2 - כפית מלח 

כ-6 כוסות מים

אופן ההכנה

  מזהיבים את הבצל בשמן מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים כ-5 דקות 

מוסיפים את האפונה וחמרי התיבול ומערבבים

  מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שהאפונה מתרככת

טוחנים הכל בבלנדר סטיק, מתקנים תיבול אם צריך (המרק הזה אוהב מאוד שום)

אופציה: להוסיף למרק קוביות קטנות של קבנוס בשלב טיגון הבצל




להלן השידרוגים:

כשממהרים ומאוד ספונטניים...
ברוך אלוקי סיר הלחץ
תוך שעה היה לנו מרק נפלא

התחלתי בהזהבת בצל
הוספתי שום כתוש גזר סלרי ופטרוזיליה קצוצים גס במעבד מזון
5 דקות אידוי
הוספתי את האפונה
ו- 10 כוסות
נוזלים ותבלינים



סגרתי את הסיר ובישלתי כשעה
האפונה ממש התפוררה

ומה הסוד?
כשהמרק כבר מוכן ולא מתבשל
להוסיף לו עוד כפית שום כתוש
אין כמוהו לטעם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה