יום שלישי, 11 במרץ 2014

עוגיות שחמט, ספירלה, טייגר

גם אם לא רוצים לטרוח אפשר להכין עוגיות חמודות מבצק עוגיות בסיסי
כל מה שצריך
לצבוע קצת את הבצק ולשלב





רכיבים: 

1/4 2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
200 גר' מחמאה
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל

2 כפות קקאו
1 כף אבקת נוגט
2 כפות סוכר
1 כף מים
 



אופן הכנה: 

לעבד לבצק, לחלק ל 2 חלקים.

להוסיף לחלק אחד 2 כפות קקאו, כף אבקת נוגט, 2 כפות סוכר וכף מים.

לעבד היטב לקבלת צבע אחיד בכל הבצק.

לרדד את 2 הבצקים בין 2 דפי אפיה, לעלה דק.

להניח את הבצקים המרודדים אחד על השני, לגלגל לגליל מהודק ולפרוס ברוחב 3/4 ס"מ.

להניח בתבנית ולאפות כ-10 דקות.










ועוד מתכון נהדר לעוגיות האלה, לטעמי קצת יותר פריך (מהבלוג של פיית העוגיות עם שינויים שלי) :

רכיבים:

260 גר' קמח
30 גר' קורנפלור
150 גר' אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
200 גר' מחמאה קרה, בקוביות
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
1 חלמון
1-2 כפות חלב או מים

2 כפות קקאו משובח
כפית גדושה מחית פיסטוק

אופן ההכנה:

במעבד מזון מעבדים יחד קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים קוביות מחמאה ואת הוניל, ומעבדים לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את החלמון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים מעט חלב או מים.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
מוסיפים לשליש אחד של הבצק את הקקאו, ומעבדים קצרות לקבלת בצק בעל צבע אחיד 
(אפשר להיעזר במעבד המזון).
מוסיפים לשליש שני את מחית הפיסטוק, ומעבדים גם אותו עד שנטמע היטב וצובע את הבצק.


מרדדים כל אחד מחלקי הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות, לקבלת עלה בצק דקיק.

מסירים את נייר האפייה העליון מעל כל עלה, ומניחים את יריעות הבצק זו על גבי זו.
 רידוד קל, כך ששלושת עלי הבצק יצמדו היטב, ויהפכו לעלה דק יותר.
מגלגלים בעדינות את עלה הבצק בידיים מקומחות  לקבלת רולדה הדוקה
(אם הבצק קצת רך אפשר להיעזר בנייר האפייה לגלגול, אם הוא קשה מדי כדאי לתת לו להתרכך כדי שיהיה קל לגלגל).
מעבירים את גליל הבצק לקירור או הקפאה למשך שעה לפחות להתייצבות.
אפשר לשמור את גלילי הבצק במצב זה בקירור או בהקפאה, ולפרוס ולאפות ביום הזלילה.





מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה,  מסדרים בתבניות אפייה,
ואופים במשך כ-12 דקות.











עוגיות טייגר עשויות מליפוף נקניקי בצק בצבעים השונים

מחלקים את הבצק ל- 3
1/3 נשאר ללא טיפול
1/3 מקבל תוספת קקאו 
1/3 מקבל תוספת כפולה של קקאו

לאחר שהבצק מעובד היטב להטמעת הקקאו
מחלקים כל 1/3 ל-6 כדורים, סה"כ 18 כדורים
לגלגל כל כדור לגליל באורך 25-30 ס"מ
לעטוף גליל חום בהיר בגליל חום כהה ואת הכל לעטוף בגליל לבן
לעטוף אבל מבלי להצמיד את הקצוות
להדק קלות
לקרר
לפרוס פרוסות
ולאפות



     
את עוגיות הטייגר אפשר להכין גם כך:

כמובן מחלקים את הבצק לשלושה חלקים: 1/3 נשאר ללא תוספות - בהיר, ל- 1/3 הוספתי 2 כפות קקאו
ו- 2 כפות אבקת סוכר, בעיבוד עוד כף או שתיים נוזלים ול- 1/3 הוספתי תמצית קפה שהכנתי מ- כפית גדושה קפה ומעט מים רותחים. 
כל כדור מחלקים ל- 2 לקבלת 2 נקניקים בסוף.
כל כדור מרדדים, בחרתי לחתוך לרצועות את הבצק עם הקקא ועם הקפה ולהניח את הרצועות לסירוגין על הבצק הלבן, כעת מגלגלים לנקניק מהודק ומניחים במקרר להתייצבות.
 פורסים לפרוסות בעובי כ- 0.5 ס"מ, מניחים על נייר אפיה ואופים בחום 175 מעלות כ- 18 דקות.









מבצק העוגיות הזה אפשר להכין גם עוגיות שח מט

וככה עושים זאת:


לשטח מעט כל חלק בצק (בהיר וכהה, כל אחד לחוד) ולחתוך ממנו רבע ולשטח לדיסקה. לעטוף בניילון נצמד כל דיסקה כזו ולהכניס למקרר. 

כעת עובדים על החלק הבהיר של הבצק (3/4 מתוך הסך הכל) -לפזר מעט קמח על משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן בגודל 15X10 ס"מ בעובי 1 ס"מ. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה ל-15 דקות.

כעת עובדים על החלק הכהה של הבצק (3/4 מתוך הסך הכל) - לפזר מעט קקאו על משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן בגדול 15X10 ס"מ בעובי 1 ס"מ. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה ל-15 דקות.

לאחר 15 דקות להוציא את מלבני הבצק מהקפאה, להסיר ניילון נצמד ולחתוך ל-9 פסים בגודל כ-1 ס"מ באורך 15 ס"מ. כעת יש לנו 18 פסים - 9 בהירים, 9 כהים.

שורה ראשונה - להניח על משטח עבודה פס אחד כהה, צמוד אליו פס אחד בהיר, צמוד אליו פס אחד כהה - לרדד קלות במערוך כדי להשיג גובה אחיד והדבקה של הפסים אחד לשני.

שורה שניה- על הפס הכהה להניח פס אחד בהיר, על הפס הבהיר להניח פס אחד כהה, על הכהה להניח פס אחד בהיר - לרדד קלות במערוך כדי להשיג גובה אחיד והדבקה של הפסים אחד לשני.
שורה שלישית - על הפס הבהיר להניח פס אחד כהה, על הפס הכהה להניח פס אחד בהיר, על הבהיר להניח פס אחד כהה - לרדד קלות במערוך כדי להשיג גובה אחיד והדבקה של הפסים אחד לשני.
כעת יש מלבן כשבחתך שלו יש קוביות כהות ובהירות.
להכין נייר אפיה מקומח ולהוציא את דיסקת הבצק הבהיר מהמקרר. לרדד את הדיסקה למלבן היכול לעטוף את מלבן הקוביות שלנו.
להניח את מלבן הקוביות על אמצע מלבן הבצק הבהיר המרודד ובעזרת נייר האפיה להרים את קצוות הבצק כדי לעטוף את מלבן הקוביות. את הקצוות להדק מעט באצבעות.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה לכ-10 דקות.

את אותו הדבר - אך הפוך עושים עם שאר פסי הבצק:
שורה ראשונה - להניח על משטח עבודה פס אחד בהיר, פס כהה, פס בהיר - לרדד קלות במערוך.
שורה שניה - להניח על פס בהיר פס אחד כהה, על פס כהה פס בהיר, על פס בהיר פס כהה - לרדד קלות במערוך.
שורה שלישית - להניח על פס כהה פס בהיר, על פס בהיר פס כהה, על פס כהה פס בהיר - לרדד קלות במערוך.
להכין נייר אפיה שעליו פוזר מעט קקאו ולהוציא את דיסקת הבצק הכהה מהמקרר. לרדד את הדיסקה למלבן היכול לעטוף את מלבן הקוביות שלנו. להניח את מלבן הקוביות על אמצע לבן הבצק הכהה ובעזרת נייר האפיה להרים את קצוות הבצק כדי לעטוף את מלבן הקוביות. את הקצוות להדק מעט באצבעות.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה לכ-10 דקות.

להכין תבניות מרופדות בנייר אפיה ולחמם תנור ל- 175 מעלות.
לחתוך מכל מלבן פרוסות בעובי של כחצי ס"מ להניח על התבנית, להשאיר מעט רווח בין העוגיות.
לאפות 12-13 דקות (לא יותר) ולהוציא מהתנור לצינון.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה