יום שני, 10 במרץ 2014

בראוניז בלונדיז

רכיבים: 

תבנית בגודל 33X27

לקומה ראשונה (בראוניז):
150 גרם שמן
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף גדושה קקאו
1/4 כפית מלח

לקומה שניה (בלונדיז):
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוס קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח

1 כוס שוקולד צ'יפס לבנים ומריר



אופן הכנה: 

מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה:

ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים את השמן טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים.

מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פני השטח.

מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.


מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מערבבים שמן עם שני סוגי סוכר, ביצים ותמצית וניל.

מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס.


מרכיבים ואופים:

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז.

אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב.

מצננים לחלוטין.

חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

הערות: 
ע"פ מתכון של קרין גורן עם התאמות שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה