יום שישי, 14 במרץ 2014

קיש גבינה מעושנת עם עגבניות

רכיבים: 

לבצק:

בצק שק"ם או כל בצק פריך אחר, השק"ם מספיק לשני קישים.

שק"ם = 1 שמנת חמוצה + 1 קמח באריזת 350 גר' או 2.5 כוסות קמח + 1 מרגרינה


למלית:

250 גרם גבינה מעושנת מכל סוג שהוא, מגוררת

ביצה

מיכל גבינה לבנה חמישה אחוז 250 גר´

2 כפות קמח

פלפל שחור גרוס

1 שמנת לבישול

מעט בזיליקום טרי קצוץ

פרוסות שלמות ויפות משלוש עגבניות בשלות
 


אופן הכנה: 

בצק:

לשים ביחד עד שנהייה בצקי ומקררים כשעה במקרר עטוף בניילון נצמד.

מלית:

מרדדים חצי מכמות הבצק ומניחים על תבנית פאי משומנת.

מערבבים את כל החומרים פרט לעגבניות!!!

מפזרים חצי מהתערובת על התבנית, מעל מניחים חצי מכמות העגבניות,

מעל מפזרים את יתר התערובת ומעל הכל שוב שכבת עגבניות מסודרות יפה,

לא לכסות הכל, אלא לסדר בצורת פרח חינני וכדומה.

אופים בתנור שחומם ל180 מעלות עד שהמאפה זהוב ומוצק למגע

 (כשמניחים בעדינות אצבע היא לא שוקעת...).


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה