יום שני, 3 במרץ 2014

עוגת זברה


רכיבים: 

לתבנית קוגלוהוף גדולה:

420 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

100 גר' סוכר
65 גר' קקאו
8 כפות מים

340 גר' שמן
400 גר' סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
5 ביצים גדולות

122 גר' מים או חלב

ציפוי:
170 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
 



אופן הכנה: 

לערבב 420 גר' קמח + 2 כפיות אבקת אפיה + 1/2 כפית מלח.

לערבב למשחה 100 גר' סוכר + 65 גר' קקאו + 8 כפות מים.

לערבב היטב 340 גר' שמן + 400 גר' סוכר + 1/2 1 כפיות תמצית וניל.

5 ביצים גדולות להוסיף אחת אחת.

להקציף עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

להנמיך את מהירות המיקסר.

להוסיף לסרוגין מהקמח ו-122 גר' מים או חלב.

להוריד 2 כוסות מהבלילה ולערבב עם משחת הקקאו

כעת יש 2 בלילות.

לשמן היטב תבנית קוגלוהוף גדולה (כזאת עם ארובה).

בעזרת כפות גלידה להניח בתבנית מהבלילה, לפי: 2 כפות מהבלילה הלבנה ובמרכז השלולית כף 

מהבלילה הכהה ושוב במרכז השלולית 2 כפות מהבלילה הלבנה וחוזה חלילה

עד שהבלילות נגמרות והתבנית התמלאה.

לאפות כשעה בחום 175 מעלות.

כשהעוגה מוכנה מקוררת יש להפוך למגש.

להמיס 170 גר' שוקולד מריר בשמנת מתוקה.

לערבב היטב, לצקת על העוגה ולתת לנזול מסביב.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה