יום שלישי, 11 במרץ 2014

סינבון קינמון

תבנית של הדבר הנהדר הזה במקפיא
ותגידו לי תודה כל בוקר
מי לא מחפש משהו מתוק בבוקר ליד הקפה?
אז תפסיקו לחפש ותכינו
לא תצטערו
בצק רך ונימוח, מילוי קטיפתי שאין עליו
יאמי

רכיבים:

לבצק:

1/2 4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר +1 כפית
1 כוס חלב פושר
150 גר'חמאה
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות
7-8 כוסות קמח

מילוי:

150 גר' חמאה מרוככת
1 כוס סוכר
3 כפות קינמון

לציפוי לפני האפיה: ביצה טרופה 

לציפוי לאחר האפיה: אבקת סוכר וחלב 

- לערבב היטב עד למרקם משחתי מעט.





אופן ההכנה:

הבצק:

- בקערת המיקסר לעבד את כל חומרי הבצק
לבצק אחיד

- להניח בקערה משומנת היטב, לכסות ולתת לנוח עד שמכפיל את ניפחו.
אני השארתי את הבצק לילה במקרר.
- לאחר ההתפחה, לחלק ל-2חלקים,
 לרדד למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ - לא פחות - הבצק צריך להיות עבה.
למרוח במחית החמאה והקינמון, לגלגל לגלילה, 





לחתוך לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ.
- להניח בתבנית מצופה בניר אפיה, עם החתך כלפי מטה, במרווחים של 2 ס"מ,





 ולהתפיח שוב כ-45 דקות.


- לחמם התנור ל-180 מעלות, לאפות כחצי שעה, או עד שהשבלולים זהובים-חומים.
לקרר.
- לצפות בציפוי אבקת הסוכר המדולל במעט חלב ולזלול בלי הפסקה.

מתכון ע"פ אמירה עם התאמות שלי





עוד אופציית מילוי -קרם שוקולד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה