יום שני, 24 במרץ 2014

רולדה הודו

רכיבים:

1 רולדת הודו.

5-8 פלפל אנגלי.

5 עלי דפנה.

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות.

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות.

3 כפות שמן זית.

2 שיני שום פרוסות.

5 כפות דבש.

מלח, פלפל שחור גרוס טרי.

אופן ההכנה

בסיר גדול מרתיחים מים, ומתבלים אותם בפלפל אנגלי ובעלי דפנה,

שמים את הרולדה לבישול של 45 דק', מוציאים את הרולדה ומקררים אותה.

ושומרים את נוזלי הבישול

לרוטב

במחבת טפלון מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הפלפלים,

מוסיפים את השום, ואז את הדבש ומערבבים מוסיפים חצי כוס מנוזלי הבישול

מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5 דק'.

בכלי חסין אש שמים את הרולדה פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ, ומזלפים מעל את הרוטב.

 ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל20 דק'.



הנה וריאציה על הנושא

החברה ממנה נהגתי לרכוש רולדות הודו נסגרה

הרולדות שנמכרות עשויות מבשר חזה הודו שהוא מעט יבשושי לטעמנו

ממש לפני פסח כשחיפשתי לי עוד רעיונות למנות בשריות

מצאתי בקצביה של המרכול החביב עלי רולדה משאוורמה הודו

בדיוק מה שרציתי

קניתי לי ולא הצטערתי

כמו כל צלי מתחילים בבצל מוזהב במעט שמן



מוסיפים 3 גזרים מגוררים

2 עלי דפנה, פלפל אנגלי,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,מלח,שום כתוש

מערבבים



מניחים את רולדות ההודו על הירקות
מוסיפים מים או יין לכיסוי חלקי של נתחי הבשר

מבשלים כשעה וחצי

מידי פעם הופכים את הנתחים 

בגמר הבישול מקררים את הרולדות במקרר לפני שמנסים לחתוך לפרוסות דקות

מסננים את הרוטב ומחזירים לבישול על מנת לרכז את הרוטב מעט

יוצקים מהרוטב על פני פרוסות ההודו





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה