יום חמישי, 10 באפריל 2014

לחמניות לפסח

אז נכון שבפסח כדאי להנות מהמצה, ואין כמו מצה עם חמאה או אבוקדו וקצת מלח
אבל
מה לעשות שאצלנו במשפחה לא כולם מסתדרים עם הדיקטים
 על הקורנפלקס כבר נאלצנו לוותר אשכנזים שכמונו
 ואם לא הלחמניות, אזי הייתי צריכה להגיש בוקר ערב צהריים
מנות בשר ...
אז לחמניות הן פתרן נהדר. כבר הכנתי לא מעט מתכונים ללחמניות פסחיות
כאלה חלולות ואחרות מלאות יותר, אך הלחמניות הללו עם מחית תפו"א
הן, הן שלוקחות, בגדול.

המתכון של השף יוסי אלעד ממאפיית "שק קמח" במבשרת ציון


 כדי לקבל 35 לחמניות (כמו שמצויין במתכון המקורי)צריך להכין אותן ממש קטנות
אני הכנתי גדולות יותר וקיבלתי 23 יח'

רכיבים:
2 כוסות קמח מצה גס
1/4 כוס שמ"ז
1/4 כוס שמן רגיל
2 כוסות מים רותחים
כפית מלח
1/4 כפית סוכר
מעט פלפל שחור
1 תפו"א מבושל ומיובש
5 ביצים

אופן ההכנה:

בקערה מניחים את קמח המצה ויוצקים עליו את השמנים
מערבבים
מוסיפים מים רותחים, מלח,סוכר ופלפל שחור
מערבבים
שוברים את הביצים לקערה וטורפים
מוסיפים את הביצים לקמח המצה טיפין טיפין תוך עירבוב
מועכים את תפו"א עם מזלג ומוסיפים לעיסה
טועמים ומתקנים טעמים

מניחים את הבלילה לנוח במקרר כחצי שעה
משמנים את הידיים ומגלגלים כדורים

אופים 20 דקות בחום 180 מעלות ואם הלחמניות גדולות יותר
יש להוסיף עוד זמן לאפיה.





לפני האפיה

אחרי 35 דקות אפיה, כמו שאתם רואים הלחמניות לא תופחות ואפשר להניח צפוף


ופה רגע לפני הממרח...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה