יום שבת, 12 באפריל 2014

פיננסיר

ליל הסדר הוא ערב ארוך וגדוש במאכלים
תחילה כל המיוחדים שבהגדה
אח"כ ארוחה חגיגית ואז מגיעים  לקינוח 
והרי פטור בלא כלום אי אפשר
העוגות הקלילות הללו תתאמנה בדיוק למשימה
גם רושם וגם קליל

השתמשתי בתבנית מאפינס נמוכים

רכיבים:

4 חלבונים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
7 כפות שטוחות קמח תפו"א
2 כפות ברנדי
120 גר' קמח שקדים

לקרם:
1 שמנת צמחית
1 פודינג אינסטנט וניל
חצי כוס מים

לקישוט:
פרוסות תות וקיווי

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר  עד לקבלת קצף יציב
מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים בהדרגה קמח תפו"א,קמח שקדים ורום
בעזרת מרית מקפים לקציפה את השמן
בשלב זה כדאי לקרר את העיסה כשעה לפחות ועד מקסימום לילה
אבל הממהרים יוכלו להמשיך  ולהעביר את הבלילה לשקעים משומנים
להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות ולאפות כ- 15 דקות, לבדוק שמוכן עם קיסם.

להוציא ולקרר

להקציף את השמנת הצמחית עם הפודינג ולהוסיף את המים
לזלף על העוגות
כאן ניתן לעצר ואפילו להקפיא את המנות
את הפירות החתוכים להניח ממש לפני ההגשה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה